Begeleiding in het ondernemen


 

Bij sommige mensen zit het ondernemen in het bloed, ze voelen al snel dat ze hun eigen ding willen doen en hun eigen onderneming willen starten. Een belangrijke tip: laat je tijdig begeleiden in het ondernemen door de juiste partijen en betaal er hen ook voor! Lees hier verder…

In een podcast tussen Christof Roggen (Die van de printers) en Steven Decorte (vennoot van Dfisc) vertelt Steven zijn ondernemingsverhaal. Vanuit Dfisc willen wij even enkele punten aanhalen die belangrijk zijn voor iedere ondernemer. Iedere bedrijfsleider heeft nood aan begeleiding in het ondernemen; dat moeten we durven toegeven.

Dubbelrichtingsverkeer

Het is een dubbelrichtingsverkeer: de bedrijfsleider in Dfisc laat zich bijstaan door experten waar hij zelf geen kaas van heeft gegeten. Maar Steven of je dossierbeheerder bij Dfisc kan ook net die persoon zijn die jou bijstaat in jouw ondernemerschap.

Starten als ondernemer en dan…

Op school leer je je vak, je hebt alle theoretische kennis mee in je hoofd, na een stageperiode ben je klaar voor het bedrijfsleven. Je doet ervaring op bij een bepaalde werkgever, een gekende speler op de markt in jouw branche. Op een bepaald moment wil je je eigen onderneming starten of je neemt een zaak over. En dan?

Je kent je vak, je hebt een technische goede basis maar het is veel meer dan dat. Je moet ook een onderneming kunnen leiden, een beleid voeren, een goede ondernemer zijn; het plaatje moet volledig kloppen. En daar is het belangrijk om je tijdig te laten begeleiden door de juiste experten.

Dat kan zijn op het vlak van HR, organisatie, IT, … Als je bepaalde partijen aanspreekt om jou te helpen, dan kan jij je focussen op datgene waar jij goed in bent.

Coachende begeleiding van Dfisc

Jij als ondernemer kan zich zeker laten omringen door een team experten, dát is meer nodig dan je soms zelf toegeeft. Je kan niet van alle domeinen op de hoogte zijn of alles even goed aanpakken.

Voorbeeld

Bij Dfisc hebben wij bv. een vertrouwensrelatie met een HR-consultant. Als wij een vacature hebben en er komen sollicitanten, dan heeft Steven altijd een eerste gesprek met de kandidaat. Daarna zal er ook een gesprek ingepland worden met de externe HR-consultant omdat hij meer onderlegd is in het afnemen van sollicitatiegesprekken. Hij kan de nodige skills beter detecteren; zien of er een match is met het Dfisc-team enz…

Begeleiding in het ondernemen

Voor jou als ondernemer kan dat hetzelfde verhaal zijn. Je kan Dfisc als boekhoudkantoor inschakelen als externe partner voor je boekhouding maar ook voor allerlei advies. Dfisc neemt meer en meer een coachende rol; we plaatsen ons dichter bij de ondernemers.

Niemand krijgt het warm van een btw-aangifte

“Boekhouden is sexy”, niet vanwege het invullen van een btw-aangifte maar wel vanuit de rol als poortwachter, ondernemer, psycholoog, financieel raadgever, familieman, die de boekhouder op vandaag moet zijn.

Wij kunnen mee out of the box denken, blijven werken tot het verhaal goed zit, dieper graven, een plan uitwerken tot het goed zit voor de markt. Het is belangrijk om je goed te laten omringen in al dat werk.

Onze expertise kan zeer uiteenlopend zijn: we zijn er voor de startende ondernemer, advies rond autofiscaliteit, winwinlening, financiële oplossingen, juridisch advies, aanbod van een digitale boekhouding (Dfisc Daily), een gebruiksvriendelijk facturatiepakket, contacten met je bank omtrent goedkeuring van een krediet, …. Ontdek ook onze specifieke sectoren op onze website.

Begeleiding en advies

Als je je dan laat begeleiden en je krijgt advies, dan moet je ook iets willen doen met het advies.

Je kan zelf met een idee in je hoofd zitten dat haaks staat op hetgeen wat je verteld wordt maar geef het zeker de tijd om met het advies aan de slag te gaan.

Om deze blog af te sluiten:

Verandering kan positief zijn

Omarm de verandering! De wereld is dynamischer geworden, alles gaat sneller, het klantengedrag wijzigt, het is een uitdaging om telkens mee te zijn. Vergemakkelijk deze uitdaging door tijdig de juiste begeleiding op te zoeken; door de verandering te omarmen. De dag dat je het omarmt, wordt alles veel gemakkelijker.

Ook Steven omarmt de verandering en vult het zeker en vast in bij Dfisc. Luister hier naar zijn verhaal – link naar de podcast via YouTube.

Nood aan coaching of begeleiding in het ondernemen door Dfisc? Maak een online afspraak of bel ons op 050/ 39 25 23.