Vlaams beschermingsmechanisme 3

Nieuwe steun: Vlaams beschermingsmechanisme 3

Nieuwe periode!

Sommige ondernemingen hebben het moeilijk om uit de put te komen die de corona-uitbraak heeft teweeggebracht. Daarom blijft de minister van Economie de steun verlengen en kunnen we al spreken van een Vlaams Beschermingsmechanisme 3.

Omzetdaling is bepalend

Het mechanisme wordt in gang gezet voor bedrijven die tussen 16 november en 31 december 2020 hun omzet met 60% of meer zien dalen in vergelijking met dezelfde periode in 2019, of die verplicht moeten sluiten.

Steunbedrag van 10%

De steun bedraagt 10% van de omzet tijdens dezelfde periode vorig jaar (excl. btw). Er is ook een subsidie van 5% voor zelfstandigen in bijberoep.

Maximale steun voor deze periode:

  • Periode 16 november – 31 december
    • € 11.250 voor ondernemingen met < 9 werknemers
    • € 22.500 voor ondernemingen met 10 tot 49 werknemers
    • € 60.000 voor ondernemingen met 50 werknemers of meer

Voor wie?

Je onderneming moet een omzetverlies hebben van minstens 60% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het omzetverlies kan je aantonen via dagontvangsten, geleverde prestaties of tijdsregistratie. Was je vorig jaar nog niet actief? Dan toon je het omzetverlies aan op basis van je financieel plan.

Uitbaters van cafés en restaurants die in de periode van 16 november tot 31 december verplicht gesloten zijn, hoeven geen omzetdaling aan te tonen.

Er is een uitzondering voor ondernemingen met take-away. Als je in deze periode 50% of meer van de omzet uit take-away hebt gehaald, moet je wel een omzetdaling aantonen.

Aanvragen

De aanvraag is online mogelijk via de website van Vlaio. Let wel, de aanvraag is mogelijk tot en met 15 februari 2021!

Meer informatie vind je op de website van VLAIO. Daar kan je ook meteen de aanvraag doen.

Als boekhouder kan Dfisc deze premie niet voor jou aanvragen. Je moet ze zelf aanvragen met je identiteitskaart en pincode of met de app itsme.

Heb je hulp nodig?

Je dient deze aanvraag zelf te doen. Als je vragen hebt over de voorwaarden of 100% zekerheid wil voor je stappen onderneemt, mail dan naar office@dfisc.be. We zijn er om je te helpen!

Dfisc is bereikbaar: telefonisch via 050 39 25 23 of per e-mail. Wij plannen ook graag een videogesprek in.

beschermingsmechanisme