Hinderpremie aanvragen

Hinderpremie

Voor ondernemingen en zelfstandigen die getroffen worden door een volledige of gedeeltelijke verplichte sluiting van de fysieke locatie.

Aanvragen kan je nu zelf online in orde brengen

Lees hier enkele praktische gegevens. Let wel, de regels worden heel dikwijls bijgewerkt want alle maatregelen zijn constant in evolutie. Dfisc probeert zo goed als mogelijk te informeren.

Voor wie specifiek?

  1. Zelfstandige in hoofdberoep in een eenmanszaak
  2. Zelfstandige in bijberoep in een eenmanszaak, voor zover hij minstens de minimumbijdrage in hoofdberoep betaalt (745,51 euro per kwartaal).
  3. Wanneer iemand via een vennootschap werkt en zijn vennootschap minstens één werkende vennoot heeft of één werknemer in dienst heeft. Om in aanmerking te komen moet deze werkende vennoot aangesloten zijn als zelfstandige in hoofdberoep, of als zelfstandige in bijberoep met een bijdrage die minstens even hoog ligt als de bijdrage van een zelfstandige in hoofdberoep

Bedrag van de premie

Bij volledige sluiting: eenmalige premie van 4.000 euro en 160 euro per dag als je na 21 dagen je zaak nog moet sluiten.

Bij sluiting in het weekend: eenmalige premie van 2.000 euro en 160 euro per dag als je na 21 dagen je zaak nog moet sluiten.

Vestigingen

Per onderneming kan er slechts één corona hinderpremie worden toegekend. Indien deze onderneming evenwel meerdere exploitatie- of uitbatingszetels heeft die ook verplicht moeten sluiten ten gevolge van de coronavirusmaatregelen, wordt het aantal premies uitgebreid tot maximaal vijf premies per onderneming voor zover er in elk van die bijkomende vestigingen minstens één voltijds personeelslid, ingeschreven bij de Rijksdienst voor de Sociale Zekerheid (RSZ), tewerkgesteld is.

Hoe?

De online aanvraag via Vlaio is mogelijk vanaf 27 maart.
De nodige link vind je hier. Als je op de pagina van Vlaio bent, zal je kunnen nalezen wat de voorwaarden zijn, wat het bedrag is. Rechts vind je een ROZE knop voor de aanvraag en ga je meteen zien dat je kan inloggen via je e-ID.

Houd je e-ID en pincode bij de hand, je rekeningnummer, je bedrijfsgegevens, … Vermits de aanvraag gebeurt met je identiteitskaart, kan Dfisc de aanvraag niet doen.

Volg mee via deze pdf (schermen aanvraag hinderpremie) hoe de aanvraag verloopt!

!! Vanaf 19 april beginnen de uitbetalingen van de dagpremies; je hoeft daarvoor niets te doen. Als de hinderpremies goedgekeurd werd; zal dit proces automatisch verlopen en zal je een mail ontvangen van de Vlaio.

Deadline

Je kan het rustig zelf doen, je hebt tijd tot 19 mei 2020. Maak de bedenking dat er de eerste dagen een overbelasting van het systeem mogelijk is!

Heb je hulp nodig?

Weet dat je vrij bent om zelf deze aanvraag in te dienen; op zich is het vrij eenvoudig. Als je vragen hebt omtrent de voorwaarden of als je 100% zekerheid wenst voor je stappen onderneemt, contacteer zeker Dfisc. We zijn er om te helpen in deze bizarre tijden.

Dfisc is bereikbaar: telefonisch 050392523 of per mail. Wij plannen enkel videogesprekken in; geen afspraken op kantoor.