Boekhouding voor de bouwsector

expertise bouwsector

Dfisc kent de bouwsector

Je bent zelfstandige in de bouwsector of wil een onderneming in de bouw starten? Dan heb je er alle belang bij een correcte administratie te voeren. Laat je ook goed informeren over de fiscale regels die op jouw bouwbedrijf van toepassing zijn.

Op Dfisc kan je bouwen. Wij kennen de bouwsector, kunnen je de mogelijkheden toelichten en je als een ervaren gids waarschuwen voor eventuele valkuilen. Op die manier bespaar je geld, tijd en ergernissen. En kan jij focussen op wat je graag bouwt.

Wil je graag een beroep doen op Dfisc voor je boekhouding, fiscaal advies of bedrijfsadvies voor een bouwbedrijf? Ontdek het Dfisc-team en maak een afspraak.

Dfisc adviseert over specifieke wetgeving

De bouwsector is sterk gereglementeerd en wordt grondig gecontroleerd door de fiscus. Hier geldt heel wat specifieke wetgeving. Om je als zelfstandige in de bouw optimaal te begeleiden stemmen we de structuur van je boekhouding daarop af. We adviseren je over de hele lijn, met oog voor de actuele wetgeving en andere aandachtspunten. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen met jou kijken hoe je je medewerkers correct vergoedt, hoe je je aansprakelijkheid beperkt … Op die manier kan jij je met een gerust hart toeleggen op je vakwerk.

Dfisc werkt bovendien samen met Saar Verhulst, onze inhouse-juriste die op de hoogte is van het bouwrecht. Zij kan je onder meer helpen met het opstellen van correcte contracten, je algemene voorwaarden …

Dit zeggen onze klanten

‘Wij houden van de persoonlijke en ongedwongen aanpak bij Dfisc. Met elke vraag over onze onderneming kunnen we bij hen terecht en ze helpen mee zoeken naar een oplossing. Bovendien wordt alles stipt en correct afgewerkt en krijg je na de verwerking van de (kwartaal)gegevens een duidelijk overzicht waar je verder mee aan de slag kan.
Het onlineplatform Dfisc Daily is zeer handig. Je kan zelf je documenten opladen, raadplegen, aanpassen … Dat spaart een hoop extra werk uit en je vermijdt heen-en-weerrijden naar het kantoor. Bovendien kan je via Dfisc Daily mooi de resultaten van je bedrijf volgen. Een echte aanrader!’

Koen De Blauwe – www.hekoteam.be

Nieuws voor de bouwsector

Ondernemen in Nederland? Dfisc werkt samen met MKBTR

Werk je soms voor Nederlandse klanten of wil je je activiteiten uitbreiden naar Nederland? Dan heb je al snel nood aan specifiek boekhoudkundig, fiscaal en wellicht ook juridisch advies. Bij Dfisc werken we hiervoor samen met het kantoor MKBTR. Voor dossiers die expertise op het gebied van Nederlandse fiscaliteit en wetgeving vereisen, zijn zij onze … Lees verder Ondernemen in Nederland? Dfisc werkt samen met MKBTR

Een bindende overeenkomst zonder handtekening, kan dat?

Het komt vaker voor dan je denkt: iemand doet zaken met een andere partij zonder dat daar een getekende overeenkomst over wordt opgemaakt. Betekent dit dat je de uitvoering van de overeenkomst niet kunt afdwingen? Of dat je nog onder het contract uit kunt? ‘De ander kan mij niets maken, want ik heb niets ondertekend’, … Lees verder Een bindende overeenkomst zonder handtekening, kan dat?

Investeren in airco of andere klimatisering? Houd het hoofd koel

We hadden al enkele mooie warme dagen, maar voor je het weet is het weer zover en zitten we met z’n allen te puffen van de hitte. En dan snakt iedereen naar verkoeling. Als de warmte eenmaal binnen zit, krijg je ze moeilijk weer buiten. Slecht voor de productiviteit, want helder denken en veilig handelen … Lees verder Investeren in airco of andere klimatisering? Houd het hoofd koel