Boekhouding voor freelancers

expertise freelancers

Dfisc omarmt freelancers en consultants

Ga je aan de slag als freelance-consultant? Dan staat je een mooie uitdaging te wachten. Misschien is het altijd al je droom geweest om je als zelfstandige te vestigen. Of het kan een goede uitweg zijn als de krappe arbeidsmarkt je niet de juiste kansen biedt. Als freelancer creëer je zelf je opportuniteiten en kan je volop écht ondernemen. Hoe staat het met je ondernemersvaardigheden, zoals een efficiënte boekhouding voeren?

Bij Dfisc hebben we de nodige expertise in huis om je te begeleiden bij je zelfstandige activiteit als freelancer. We helpen je onder meer om je statuut van loontrekkende om te schakelen naar het statuut van freelancer. Ook voor de verdere uitbouw van je onderneming als freelancer staan we je in alle stappen bij.

Wil je graag een beroep doen op Dfisc voor je boekhouding, fiscaal advies of bedrijfsadvies als freelancer? Maak een afspraak met Steven.

Wil je starten als freelance-consultant?

Kom voorbereid aan de start met ons gratis e-book.

Een optimale structuur creëren voor consultants

Het begrip consultant of freelancer is in de fiscale wetgeving nergens als zodanig omschreven. Toch is het een zinvolle en bruikbare structuur als ze correct wordt toegepast.

Dfisc heeft een grondige kennis van het wettelijke kader dat van toepassing is op dit statuut. We hebben een jarenlange ervaring in het begeleiden van consultants en freelancers. Binnen een fiscaal wettelijk kader creëren we voor jou als consultant een optimale structuur om het vermogen uit je managementactiviteiten te beheren. Dfisc begeleidt je graag van bij de start en beschikt over uitgebreide expertise om je loontrekkend statuut om te schakelen naar een freelance-statuut.

Dit zeggen onze klanten

‘Sinds 2013 ben ik klant bij Dfisc en dat ben ik nog steeds met grote tevredenheid! Dfisc geeft mij en mijn vennootschap advies op elk mogelijk vlak en vooral in verstaanbare, klare en duidelijke taal. Zij voorzien ook telkens ruim voldoende de tijd om mijn dossier, probleem, idee … samen grondig te overlopen en te bespreken.’

Lieven Baert – Jalima Pharma

Nieuws voor freelancers en consultants

Een perfecte boekhouding? 6 tips voor freelancers

Als freelancer wil je geen onnodige tijd verliezen aan het bijhouden van je boekhouding. Vanaf het begin structuur inbouwen is dan ook de boodschap! We geven je zes tips mee om een perfecte boekhouding te voeren.

Tips bij de opmaak van een freelance-overeenkomst

Dfisc is boekhouder van heel wat freelancers. In navolging van het webinar ‘Betaald worden als freelancer‘ lichten we hier toe hoe een goed freelance-contract in elkaar steekt. We geven je enkele tips om zelf een freelance-overeenkomst op te maken.

Welke fiscale attesten heb je nodig voor een aangifte personenbelasting?

Elk jaar wordt de aangifte personenbelasting opgemaakt. Dat gebeurt onder meer aan de hand van belangrijke gegevens die vermeld staan op fiscale documenten. Fiscale attesten en fiches zijn gebaseerd op wat en hoeveel je in het belastbare tijdperk hebt verdiend of uitgegeven. Deze documenten zijn heel belangrijk, zowel voor degene die de uitgaven doet als voor … Lees verder Welke fiscale attesten heb je nodig voor een aangifte personenbelasting?