Boekhouding voor freelancers

expertise freelancers

Dfisc omarmt freelancers en consultants

Ga je aan de slag als freelance-consultant? Dan staat je een mooie uitdaging te wachten. Misschien is het altijd al je droom geweest om je als zelfstandige te vestigen. Of het kan een goede uitweg zijn als de krappe arbeidsmarkt je niet de juiste kansen biedt. Als freelancer creëer je zelf je opportuniteiten en kan je volop écht ondernemen. Hoe staat het met je ondernemersvaardigheden, zoals een efficiënte boekhouding voeren?

Bij Dfisc hebben we de nodige expertise in huis om je te begeleiden bij je zelfstandige activiteit als freelancer. We helpen je onder meer om je statuut van loontrekkende om te schakelen naar het statuut van freelancer. Ook voor de verdere uitbouw van je onderneming als freelancer staan we je in alle stappen bij.

Wil je graag een beroep doen op Dfisc voor je boekhouding, fiscaal advies of bedrijfsadvies als freelancer? Maak een afspraak met Steven.

Wil je starten als freelance-consultant?

Kom voorbereid aan de start met ons gratis e-book.

Een optimale structuur creëren voor consultants

Het begrip consultant of freelancer is in de fiscale wetgeving nergens als zodanig omschreven. Toch is het een zinvolle en bruikbare structuur als ze correct wordt toegepast.

Dfisc heeft een grondige kennis van het wettelijke kader dat van toepassing is op dit statuut. We hebben een jarenlange ervaring in het begeleiden van consultants en freelancers. Binnen een fiscaal wettelijk kader creëren we voor jou als consultant een optimale structuur om het vermogen uit je managementactiviteiten te beheren. Dfisc begeleidt je graag van bij de start en beschikt over uitgebreide expertise om je loontrekkend statuut om te schakelen naar een freelance-statuut.

Dit zeggen onze klanten

‘Sinds 2013 ben ik klant bij Dfisc en dat ben ik nog steeds met grote tevredenheid! Dfisc geeft mij en mijn vennootschap advies op elk mogelijk vlak en vooral in verstaanbare, klare en duidelijke taal. Zij voorzien ook telkens ruim voldoende de tijd om mijn dossier, probleem, idee … samen grondig te overlopen en te bespreken.’

Lieven Baert – Jalima Pharma

Nieuws voor freelancers en consultants

Ondernemen in Nederland? Dfisc werkt samen met MKBTR

Werk je soms voor Nederlandse klanten of wil je je activiteiten uitbreiden naar Nederland? Dan heb je al snel nood aan specifiek boekhoudkundig, fiscaal en wellicht ook juridisch advies. Bij Dfisc werken we hiervoor samen met het kantoor MKBTR. Voor dossiers die expertise op het gebied van Nederlandse fiscaliteit en wetgeving vereisen, zijn zij onze … Lees verder Ondernemen in Nederland? Dfisc werkt samen met MKBTR

Starten als zelfstandige na een carrière op hoog niveau? Het kan!

Een goed betaalde job als hooggeplaatst werknemer met tal van voordelen en de zekerheid van een vast loon. Maar er ontbreekt iets. Na al die veeleisende jaren droom je van meer. Anders. Vrijer. Toch houdt iets je tegen om jezelf te bevrijden uit die gouden kooi en te starten voor jezelf. Het is misschien wel … Lees verder Starten als zelfstandige na een carrière op hoog niveau? Het kan!

Verlaging maximale IPT-premies

De gelijkschakeling van de pensioenen van zelfstandigen en werknemers is goed nieuws. Wel gaat die positieve wending gepaard met veranderingen in de IPT of individuele pensioentoezegging. De levensverzekering biedt je de mogelijkheid om fiscaalvriendelijk een aanvullend pensioen op te bouwen. Om de fiscale aftrekbaarheid te blijven garanderen, bepaalt Dfisc de optimale IPT-premies voor je vennootschap.