Boekhouding voor vrije beroepen

vrij beroep boekhouding

Dfisc denkt proactief mee met vrije beroepen

Als vrij beroeper wil je je patiënten of cliënten een kwaliteitsvolle service bieden. Onafhankelijkheid en deontologie draag je hoog in het vaandel. Dat doen we bij Dfisc ook.

Daarnaast heb je nood aan ondersteuning voor je praktijk als onderneming. Juridisch advies, investeringsadvies, strategische begeleiding … Dfisc begrijpt je uitdagingen als vrij beroeper. We zijn al vele jaren vertrouwd met de dagelijkse realiteit van vrije beroepen. Ook met het specifieke RIZIV-statuut voor medische vrije beroepen en de bijbehorende formaliteiten hebben we ervaring. Dfisc denkt proactief met je mee zodat jij in je vrij beroep ten volle kan focussen op je patiënten of cliënten.

Wil je als vrij beroeper graag een beroep doen op Dfisc voor je boekhouding, fiscaal advies of bedrijfsadvies? Ontdek het Dfisc-team en maak een afspraak.

Je boekhouding als beleidsinstrument

In jouw beroepsstatuut staan professionaliteit, kwaliteit en een vertrouwensrelatie met de opdrachtgever, cliënt of patiënt centraal. Starten in een vrij beroep verschilt niet zoveel van starten in een andere zelfstandige activiteit. Toch zijn er een aantal specifieke beroepsgebonden verplichtingen en formaliteiten te vervullen. En kies je voor een associatie of een vennootschap? Met deze en andere professionele vragen en zorgen kan je bij Dfisc terecht.

Via tussentijdse besprekingen volgen we jouw praktijk op en optimaliseren we ze waar mogelijk. Met onze kennis verwerken we jouw boekhouding digitaal op een correcte manier. Zo wordt je boekhouding een beleidsinstrument dat je helpt jouw praktijk te sturen.

Voor wie?

Zelfstandigen met een vrij of intellectueel beroep leveren hoofdzakelijk intellectuele diensten of goederen die niet als handelsdaad of ambachtelijke activiteit kunnen worden omschreven. Bij Dfisc kan je voor ondersteuning van je vrij beroep terecht als huisarts, tandarts, geneesheer, apotheker, kinesist, dierenarts, vroedvrouw, verpleegkundige, logopedist, podoloog, dokter, diëtist, notaris, gerechtsdeurwaarder, advocaat, architect, landmeter, ingenieur, artiest, vertaler …

Dit zeggen onze vrije beroepers

‘Wij zijn een vrij jong kantoor maar met een lange familiegeschiedenis. Steven heeft ons van bij de opstart begeleid, niet enkel in het verstrekken van de nodige financiële adviezen, maar ook als meedenkende partner. Ook voor het conceptuele verhaal en onze toekomststrategie kunnen we in alle vertrouwen op Dfisc rekenen. Voor ons is Dfisc zeker meer dan enkel een boekhoudkantoor!’

Tomas Vanden Bussche – Landmeter

Nieuws voor vrije beroepen

Wanneer ben je vrijgesteld van btw-plicht?

Het is een maandelijkse of driemaandelijkse taak in ons kantoor: btw-aangiftes indienen. Maar dat moeten we niet voor iedereen doen. Je kan als ondernemer namelijk ook vrijgesteld zijn van de btw-plicht. Wanneer is dat het geval?

Geld uit je vennootschap halen

Geld uit je vennootschap halen is mogelijk, maar er zijn verschillende manieren om dat te doen. Het kan ook niet zomaar. Heb je oplossingen of advies nodig? Ontdek hier enkele technieken.

Opruimwoede: hoe lang moet ik documenten bewaren?

We werken meer en meer digitaal, maar toch zijn er nog steeds documenten die je moet bewaren. Gebruikers van Dfisc Daily hebben hier een voordeel: alle documenten die worden opgeladen in onze onlinetool blijven bewaard! Thuis heb je wellicht ook nog diverse mappen met facturen, aktes, andere officiële documenten … Gooi ze niet té snel weg. … Lees verder Opruimwoede: hoe lang moet ik documenten bewaren?