Heropstart

Hoe financieel heropstarten?

De Corona-crisis heeft vele ondernemingen verplicht of genoodzaakt te sluiten of activiteiten af te bouwen. Veiligheid boven economische activiteit. Tijd om na te denken over de heropstart. Hoe dit qua hygiëne-maatregelen precies allemaal dient te verlopen, verneem je van de overheid en andere bevoegde instanties zoals sectorfederaties. We delen hieronder graag de linken.

Waar ligt jouw omslagpunt?

Dfisc helpt je bepalen hoe je je heropstart best financiert. Hoe je terug opstart met of zonder premies van de overheid. Hoe je best je cashflow nauwlettend in het oog houdt en wat precies je rentabiliteitsdrempel of omslagpunt is. Maw wanneer start je best terug op: zo snel mogelijk of van zodra er ook voldoende commerciële activiteit voorspeld wordt?

Waar op letten bij de heropstart?

Durf kritisch te kijken naar je onderneming of product en zie waar je je prioriteiten moet leggen.

Denk aan je communicatie met je klanten; zeker niet verwaarlozen; in tegendeel misschien extra aandacht aan besteden.

Probeer je efficiënt te organiseren door tijd te winnen bv. systematisch alles opladen in Dfisc Daily zodat je al een groot deel van je papierwinkel verwerkt is. Zo krijgt je business meer aandacht.

Exit of entry?

Misschien is je huidige business model minder relevant in de nieuwe tijden of kan je niet helemaal terugkeren naar je ‘vroegere’ werkwijze. Tijd dus om je ondernemerscapaciteiten aan te spreken en je opnieuw uit te vinden. Dfisc ondersteunt je hierbij met financieel en fiscaal advies.

Steunmaatregelen

Nadat je stilstond met bovenstaande punten, moet je natuurlijk ook onderzoeken of je recht hebt op één of meerdere premies/uitkeringen.

NIEUW is ook dat de federale regering het coronaverlof uitbreidt naar zelfstandigen. Het coronaverlof richt zich op zelfstandigen die hun activiteiten voortzetten of hernemen maar hun werktijd willen halveren om zich bezig te houden met een of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Het verlofsysteem geldt ook voor oudere kinderen met een handicap.

Het zijn extra verlofdagen die zelfstandigen; met een vergoeding van 645 euro per maand.

Update !! Er is een verlenging van de tijdelijke ouderschapsuitkering voor de maanden juli en augustus en nu ook voor september. Uiterlijke aanvraagdatum is 30/09/20.

Met deze maatregel beoogt men zelfstandigen een uitkering toe te kennen die hun activiteiten in juli en augustus hebben voortgezet of hervat, maar die hun activiteit moesten terugschroeven om voor een of meer kinderen te zorgen. Deze uitkering kan niet gecumuleerd worden met het overbruggingsrecht.E

Er bestaat verder een waaier van steunmaatregelen. Dfisc werkte eerder een uitgebreide pagina uit rond de coronacrisis.

Nood aan bijkomende financiële middelen

Weet dat er enkele oplossingen op de markt zijn om jouw bedrijf er bovenop te helpen en om je financieel te versterken. Schrik er zeker niet voor terug om je dossierbeheer bij Dfisc aan te spreken als je hulp nodig hebt.

In eerste instantie kan je je eigen bank aanspreken en bv. uitstel vragen voor de betaling van bepaalde leningen of een overbruggingskrediet aanvragen. Ook hier besteden we een aparte pagina over wat de bank kan doen voor jou. Voor financieel advies of bijstand voor het opstellen van je kredietdossier kan je bij Dfisc terecht.

In tweede instantie is Dfisc partner van het PMV/z; wij kunnen zorgen voor een aanvraag van een startlening of misschien moeten we kijken naar de waarborg voor financiering van je werkkapitaal?

Naast de klassieke producten van het PMV/z; biedt het PMV de coronalening aan. Je kan een achtergestelde lening op 3 jaar aanvragen voor een bedrag van 25.000 tot 2 mio euro. De focus ligt op start-up bedrijven en scale-ups maar ook grotere bedrijven tot 250 werknemers. Je kasstroom moet wel positief zijn tot vóór de coronacrisis.

Ontdek deze dienst omtrent financiële oplossing van Dfisc via de knop hieronder!

Signalisatie en bescherming

De laatste stap van de heropstart!

Voel je je klaar om terug klanten te ontvangen en je medewerkers op de werkvloer welkom te heten, schenk dan ook aandacht aan alle voorschriften.

Denk tijdig aan de signalisatie voor social distancing; aan beschermingsmateriaal voor de medewerkers en volg alle hygiënevoorschriften.

Meer info ook via onderstaande link.