Maaike

Maaike - Dfisc

Maaike

Client service coördinator

Boek je afspraak i.v.m. administratieve verplichtingen

Maaike is afgestudeerd als leerkracht secundair onderwijs in plastische opvoeding en muziek. Doordat er toen te weinig beschikbare uren waren in het onderwijs heeft zij enkele andere creatieve jobs aangepakt. De laatste ervaring als shopmanager van een winkel in Brugge bracht haar tot bij Dfisc, omdat hier ook het klantencontact centraal staat als client service coördinator.

Bij een bezoek aan het kantoor zal je Maaike treffen aan het onthaal. Zij volgt de diverse klantenvragen op en coördineert deze en biedt ondersteuning bij de secretariaatstaken.

Hoe denk jij over digitalisering?

Ik schrik telkens weer over hoe snel alles plots gaat op vlak van digitalisering. Zeker de laatste twee jaar aangezien veel vanop afstand moest gebeuren. Het maakt het leven op vele vlakken makkelijk en toegankelijk. En top voor het milieu want er moeten minder bomen sneuvelen. Maar het is een dubbeltje op zijn kant voor mij. Soms gaat het iets te snel waardoor mensen vaak geen geduld meer hebben. Het is dan ook aan de mens zelf om een balans te vinden tussen de digitale en analoge wereld.

Van welke activiteit krijg je energie, Maaike?

Ik krijg energie door ’s morgens een verse koffie te drinken op een koud terras met de opkomende zon. Door het juiste liedje te horen door mijn koptelefoon als ik fiets. Door het schaterlachen van mijn dochtertje. Of mijn vrienden te kunnen verwennen met een grote pot zelfgemaakte spagetti. Door een groot grasveld te lopen met mijn hond. En zo kan ik blijven doorgaan (lacht).

Waarvoor zou jij je inzetten als je bv. vrijwilligerswerk zou doen? Waar zou je dan voor kiezen? Dieren, kinderen, armen of ouderen?

Ik heb vaak nagedacht over vrijwilligerswerk. Het is een moeilijke keuze maar ik zou me vooral inzetten voor het welzijn van dieren en/of mensen, gezinnen in nood met kinderen. Dit vanuit de overtuiging dat dieren en kinderen de wereld (nog) niet begrijpen. Ze weten niet waarom ze in een bepaalde situatie verzeild geraakt zijn.

Hoe ben je in de wereld van het boekhouden terechtgekomen?

Ik heb mijn eerste stappen in het boekhouden gezet toen ik zelfstandig werd in bijberoep. Het spreekt me aan omdat het voor velen een verborgen iets lijkt maar het is enorm belangrijk om zorgeloos je zaak tot het beste te laten uitbloeien. En het geeft een kick als je daarbij alles onder controle hebt.

Wat kan je als tip meegeven voor een ondernemer omtrent zijn boekhouding?

Zorg dat je een vlotte communicatie hebt met je boekhouder. Je moet je vooral helemaal veilig en ondersteund voelen bij je boekhouder. Het kan je zaak alleen maar ten goede komen.

Wat vind je nog belangrijk dat we over jou moeten weten?

Ik ben enorm sociaal en zal duizend redenen verzinnen om taart te kunnen maken / eten en vooral te delen met iedereen. Ik geniet veel meer van het leven als ik het kan delen met familie en vrienden.

In relatie of kindjes?

Ik ben een gescheiden mama met een dochtertje. Ondertussen heb ik een nieuwe relatie en zo vorm ik een gezin met mijn vriend, 2 meisjes, golden retriever en een kat.