Saar

Saar Verhulst

Inhouse-jurist

Sinds 2015 is Saar Verhulst de vaste inhouse-jurist van Dfisc. Op die manier kan het kantoor een directe meerwaarde bieden aan de klanten die een concrete juridische vraag of probleem hebben.

Saar studeerde in 2006 af met onderscheiding als Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Gent, waarna ze drie jaar stage liep op een advocatenkantoor in Brugge.

Het voorbije decennium werkte ze gestaag aan de uitbouw van haar kantoor VOV Advocaten. Een kans om zich bij te scholen laat Saar nooit aan zich voorbijgaan.

Welke mijlpaal in je leven was – professioneel gezien – belangrijk voor jou?

Zeker en vast de start en uitbouw van mijn eigen kantoor. Als jonge ‘ondernemer’ de twijfel overwinnen en het lef hebben om die stap te zetten in een snel evoluerende juridische wereld.

Nu, tien jaar later, ben ik heel blij met mijn keuze van toen en het traject dat ik sindsdien kon afleggen.

Van welke activiteit krijg je energie Saar?

Dat kan een hobby, een passie zijn maar ook op werkvlak zijn.

Vaak denkt men dat een advocaat of jurist de confrontatie opzoekt, maar ik probeer het anders aan te pakken. Door klanten een goed advies te geven, tijd te nemen voor overleg, hen correct te informeren of naar een compromis te zoeken, krijg ik vaak de meeste waardering, en dat geeft me uiteraard energie!

Op privévlak word ik gelukkig van blije kinderen, een lekker glas wijn, een goed boek, een mooie wandeling of een snuifje cultuur.

Waar verbaas jij je wel eens over?

De schrik die mensen overvalt bij het woord ‘advocaat’ of ‘jurist’. Wij zijn er om bedrijven of mensen bij te staan in een materie die de hunne niet is. Accuraat juridisch advies kan veel problemen voorkomen.

Hoe ben je in de juridische wereld terechtgekomen?

Tijdens de laatste jaren van mijn middelbare studies heb ik de beslissing genomen om Rechten te gaan studeren. Mijn passie voor het juridische werk is door de jaren heen eigenlijk blijvend gegroeid.

Elk dossier is anders, je bent niet alleen jurist of advocaat, maar soms ook boeman, psycholoog of bemiddelaar.

Wat vind je nog belangrijk dat we moeten weten van jou?

Ik hou van levenslang leren. Niet zozeer studeren, maar vooral het verrijken van mensen onder elkaar. Dat kan zowel professioneel, maar zeker ook privé zijn. Iets opsteken van een collega, een vriend(in), een weetje of een handigheidje, elkaar helpen. Dat vind ik fijn.

In relatie of kindjes?

Mama van Juliette en Louise.