Specifieke sectoren

Allround dienstverlening

Dfisc biedt een allround dienstverlening aan op het gebied van boekhouding en fiscaliteit voor bedrijven in uiteenlopende sectoren. Een aantal ondernemingsvormen en sectoren behoren tot onze specialiteiten: freelancers & consultants, vzw’s en bedrijven actief in de bouwsector.

Wil je graag een beroep doen op ons voor je boekhouding, fiscaal of bedrijfsadvies of een van onze andere diensten? Ontdek het Dfisc-team en maak een afspraak – we staan je graag te woord!

Bouwsector

De bouwsector is sterk gereglementeerd en wordt grondig gecontroleerd door de fiscus. Hier geldt heel wat specifieke wetgeving. Om je als zelfstandige in de bouw optimaal te begeleiden stemmen we de structuur van de boekhouding hierop af. We adviseren je over de hele lijn, met oog voor de actuele wetgeving en andere aandachtspunten. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen kijken hoe je medewerkers correct worden vergoed, hoe je aansprakelijkheid wordt beperkt … Op die manier kan jij je met een gerust hart toeleggen op je vakwerk.

Dit zeggen onze klanten

 

‘Wij houden van de persoonlijke en ongedwongen aanpak bij Dfisc. Met elke vraag over onze onderneming kunnen we bij hen terecht en ze helpen mee zoeken naar een oplossing. Bovendien wordt alles stipt en correct afgewerkt en krijg je na de verwerking van de (kwartaal)gegevens een duidelijk overzicht waar je verder mee aan de slag kan.
Het onlineplatform Dfisc Daily is zeer handig. Je kan zelf je documenten opladen, raadplegen, aanpassen … Dat spaart een hoop extra werk uit en je vermijdt heen-en-weerrijden naar het kantoor. Bovendien kan je via Dfisc Daily mooi de resultaten van je bedrijf volgen. Een echte aanrader!’

Koen De Blauwe – www.hekoteam.be

Vzw’s

De laatste jaren is de regelgeving voor vzw’s sterk veranderd. Professionalisering is dan ook een must. Dfisc heeft een uitgebreide expertise in het begeleiden van vzw’s. We kennen de specifieke boekhoudkundige en fiscale verplichtingen die voor hen gelden door en door. Samen zorgen we ervoor dat je vzw administratief en boekhoudkundig optimaal werkbaar is. Met een professionele aanpak maak je van je vzw een krachtige organisatie, hoe klein of groot ook.

Wil je een vzw oprichten? Ook daarin begeleidt Dfisc je. We maken je wegwijs door de relevante wetgeving en helpen je met de noodzakelijke administratie. Zo ga je met een stevige basis van start.

Dit zeggen onze klanten

 

Think-Pink is al klant bij Dfisc sinds de oprichting van het boekhoudkantoor. Via de vzw-expertise van Steven zijn we met hen in contact gekomen. Doorheen de tijd zijn we geëvolueerd tot een bijzondere samenwerking. Boekhouding is immers meer dan facturen inboeken, btw-aangiftes indienen en rapporteren op het einde van het boekjaar. Het is creatief meedenken met de organisatie en oplossingen zoeken voor fiscale en boekhoudkundige uitdagingen. Dat is al die jaren prima gelukt. Door geregeld overleg en bijsturing is de boekhouding van Think-Pink een baken van rust geworden, waardoor we ons optimaal kunnen concentreren op onze dagelijkse werking. En dat is zorg dragen voor lotgenoten en fondsen werven voor broodnodig onderzoek naar borstkanker.

Heidi Vansevenant, voorzitter – Jurgen Vanpraet, directeur – think-pink.be

Consultants – freelancers

Het begrip consultant of freelancer is in de fiscale wetgeving nergens als zodanig omschreven. Toch is het een zinvolle en bruikbare structuur als ze correct wordt toegepast. Dfisc heeft een grondige kennis van het wettelijke kader dat van toepassing is op dit statuut en heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van deze materie. Binnen een fiscaal wettelijk kader creëren we voor de consultants een optimale structuur om het vermogen uit hun managementactiviteiten te beheren.

Dit zeggen onze klanten

 

‘Sinds 2013 ben ik klant bij Dfisc en dat ben ik nog steeds met grote tevredenheid! Dfisc geeft mij en mijn vennootschap advies op elk mogelijk vlak en vooral in verstaanbare, klare en duidelijke taal. Zij voorzien ook telkens ruim voldoende de tijd om mijn dossier, probleem, idee … samen grondig te overlopen en te bespreken.’

Lieven Baert – Jalima Pharma