Boekhouding voor vrije beroepen

vrij beroep boekhouding

Dfisc en vrije beroepen: onafhankelijkheid en deontologie gewaarborgd

Om je patiënten of cliënten kwaliteitsvol te bedienen, draag je onafhankelijkheid en deontologie hoog in het vaandel. Bij Dfisc is dat ook zo. Dfisc is al vele jaren vertrouwd met de dagelijkse realiteit van alle vormen van vrije beroepen en van praktijken met vrije beroepers.

Juridische ondersteuning, investeringsadvies, strategische begeleiding … Dfisc begrijpt de uitdagingen van vrije beroepers en denkt proactief mee zodat jouw vrij beroep zich ten volle kan focussen op patiënten of cliënten.

Ook met het specifieke RIZIV statuut voor medische vrije beroepen en de daarbij horende formaliteiten hebben wij ervaring.

Wil je graag een beroep doen op ons voor je boekhouding, fiscaal- of bedrijfsadvies als vrij beroeper? Ontdek het Dfisc-team en maak een afspraak.

Van boekhouding naar beleidsinstrument

Jouw beroepsstatuut beoogt het garanderen en bevorderen van de professionaliteit, de kwaliteit en de vertrouwensrelatie met de opdrachtgever, cliënt of patiënt. Starten in een vrij beroep verschilt niet zoveel als starten in een andere zelfstandige activiteit. Toch zijn er een aantal specifiek beroepsgebonden verplichtingen en formaliteiten te vervullen. Associatie of vennootschap? Met professionele vragen en zorgen kan je bij Dfisc terecht.

Via tussentijdse besprekingen wordt jouw praktijk opgevolgd en optimaliseren we waar mogelijk. Onze kennis zorgt voor het correct digitaal verwerken van jouw boekhouding tot een beleidsinstrument dat je helpt jouw praktijk te sturen.

Een zelfstandige met een vrij of intellectueel beroep, levert hoofdzakelijk intellectuele diensten of goederen die niet als handelsdaad of ambachtelijke activiteit kunnen worden omschreven. In de praktijk gaat het om huisartsen, tandartsen, geneesheren, apothekers, kinesisten, dierenartsen, vroedvrouwen, verplegers, logopedisten, podologen, dokters, diëtisten, notarissen, gerechtsdeurwaarders, advocaten, architecten, landmeters, ingenieurs, artiesten, vertalers, …

Dit zeggen onze vrije beroepen

‘Sinds 2013 ben ik klant bij Dfisc en dat ben ik nog steeds met grote tevredenheid! Dfisc geeft mij en mijn vennootschap advies op elk mogelijk vlak en vooral in verstaanbare, klare en duidelijke taal. Zij voorzien ook telkens ruim voldoende de tijd om mijn dossier, probleem, idee … samen grondig te overlopen en te bespreken.’

Lieven Baert – Jalima Pharma

Nieuws voor vrije beroepen

Opruimwoede? Hoe lang moet ik documenten bewaren?

Gebruikers van Dfisc Daily hebben hier een klein voordeel: alle documenten opgeladen in de onlinetool, blijven bewaard! Heb je toch diverse mappen thuis met facturen, aktes, allerhande documenten, gooi dan niet té snel alles weg. Op alles staat wel een bewaartermijn, maar hoe lang moet je je documenten bewaren?

Maak werk van een goede cashflowplanning – wat is cashflow ?

Een belangrijke tip voor iedere ondernemer: maak werk van een goede cashflowplanning. Je cashflow kan heel gemakkelijk blijken vanuit een model in excel. Heb je er nog geen? Leer hier bij hoe je eraan begint!

Minder gunstig fiscaal voordeel voor ‘valse’ plug-in-hybrides

Er is een vernieuwing in de vennootschapsbelasting vanaf 1 januari 2020 wat betreft de aftrekbaarheid van autokosten. Er wordt een nieuwe formule gehanteerd maar er is zeker ook wat te doen rond de ‘valse’ plug-in-hybrides. Heb jij een valse of een echte?