Steven Decorte

Steven Decorte Dfisc

Steven Decorte

Erkend Boekhouder-Fiscalist (BIBF)

Maak een afspraak met Steven

Steven Decorte heeft een hart voor cijfers én voor het begeleiden van ondernemingen. Hij volgde een opleiding bedrijfsmanagement, optie accountancy-fiscaliteit, aan HoGent. Hij vervolledigde zijn bagage met de opleiding fiscalist bij Syntra West en een masterclass accountancy & controlling aan VIVES Brugge Business School.

Steven begon zijn loopbaan bij een middelgroot boekhoudkantoor, waar hij heel wat kmo’s begeleidde in hun groei. Hij werkte ook met buitenlandse bedrijven die in België actief zijn en bouwde expertise op rond de boekhouding, fiscaliteit en wetgeving voor vzw’s.

Om kmo’s nog beter te kunnen adviseren met strategisch en praktijkgericht inzicht volgde hij aan Vlerick Business School de managementopleiding KMO Challenge.

Steven geeft zijn expertise graag door als lesgever. Hij is actief trainer bij SD Worx en is gastdocent fiscaliteit en balansanalyse voor diverse opleidingen.

Steven vertelt zijn ondernemersverhaal

Welke mijlpaal in je leven was – professioneel gezien – belangrijk voor jou?

Dat was het moment dat een eerste klant mij persoonlijk het vertrouwen gegeven heeft; dat ik kon optreden als boekhouder in haar dossier.

Het was een dossier waarin ik veel kon waarmaken: cijfermatige begeleiding, inhoudelijke tips geven aan de ondernemer, … Op vandaag is het zeker een positieve bevestiging, gezien die klant vele jaren later nog altijd samenwerkt met Dfisc en wij ten dienste staan van haar.

Van welke activiteit krijg je energie Steven?

Het verhaal achter de mensen boeit me steeds. Voor mij is boekhouding geen pure cijfermatige of fiscale aanpak, maar kijk ik graag wat er in de praktijk écht werkt. De antwoorden kennen op volgende vragen is belangrijk voor mij: ‘hoe beleeft elke klant de dingen die gebeuren?’, ‘wat is zijn/haar verhaal?’, ‘hoe kunnen we samen die passie delen die er leeft?’

Waar verbaas jij je wel eens over?

Over de technologische vooruitgang. ICT/artificiële intelligentie zijn begrippen die te pas en te onpas gebruikt worden. Maar het is toch ongelooflijk om te zien hoe alles rond ons digitaliseert en verandert. Ik ben er ook sterk van overtuigd dat dit nog maar het begin is en dat het nog een ongelooflijke boeiende ontdekkingsreis wordt.

Hoe ben je in de wereld van het boekhouden terechtgekomen?

Ik heb in het middelbaar de microbe te pakken gekregen rond boekhouden. Hierdoor was het een logische keuze om hierin verder te studeren. Na een paar jaar werkervaring kriebelde het om mijn eigen verhaal te schrijven en zo is, samen met echtgenote, Dfisc ontstaan.

Wat vind je nog belangrijk dat we moeten weten van jou?

Ik hou van reizen en samenwerken met verschillende culturen en mensen!

In relatie of kindjes?

Gehuwd met Ann Degryse en samen trotse ouders van Noor.