Welke informatie is verplicht op je website?


 

Als ondernemer moet je bepaalde informatie verplicht vermelden op je website. We geven je een checklist waarmee je snel kan kijken of jouw website en Facebookpagina helemaal in orde zijn.

Verplichte informatie

 1. Naam

  Vermeld de naam van je onderneming op je website. Heb je geen ondernemingsnaam, vermeld dan je eigen naam.

 2. Adres

  Het adres waar je onderneming gevestigd is (volgens de KBO).

 3. Contactgegevens

  Vermeld je contactgegevens duidelijk en volledig. Dat is in je eigen belang, want zo kan je een vlotte service bieden aan je klanten of prospects. Communicatie is nu eenmaal belangrijk. Denk aan e-mailadres, telefoonnummer, een online contactformulier, WhatsApp …

 4. Ondernemingsnummer

  Dit is het unieke nummer dat je werd toegekend bij je inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO public search). Het begint met een 0 of 1, gevolgd door negen cijfers.

 5. Toezichthoudende autoriteit

  Als je voor je handelsactiviteit een vergunning nodig hebt (bv. een BIV-nummer voor een immobiliënmakelaar), vermeld dan de gegevens over de bevoegde toezichthoudende autoriteit.

 6. Gereglementeerd beroep

  Heb je een gereglementeerd beroep? Vermeld dan je beroepsvereniging en beroepstitel, met een verwijzing naar de beroepsregels.

 7. Btw-nummer

  Als je activiteit onderworpen is aan btw (je bent btw-plichtig), dan moet je zeker je btw-nummer vermelden: BTW BE gevolgd door je ondernemingsnummer.

 8. Gedragscode

  Heb je als onderneming een gedragscode ondertekend, dan moet je daar ook melding van maken. Voeg een link toe naar een webpagina waar de gedragscode te raadplegen is.

Ook op Facebook!

Al deze informatie moet ook op je Facebookpagina staan. Veel mensen zoeken op Facebook naar een onderneming of winkel. Zorg dus dat je ook daar up-to-date blijft en check even je gegevens.

Deze verplichtingen gelden ook als je een vrij beroep beoefent.

Hulp nodig?

Ben je een starter en heb je nog geen ondernemingsnummer? Dfisc kan je helpen! Zoek het niet allemaal alleen uit, maar laat je ondersteunen door een kantoor met een hart voor cijfers en mensen. Contacteer ons via office@dfisc.be of T 050 39 25 23.