Marina

Marina

Dossierbeheerder

Maak een afspraak met Marina

Marina is dossierbeheerder bij Dfisc sinds 2013. Ze volgde een opleiding graduaat boekhouding aan de Handelsschool in Aalst.

Marina’s moedertaal is Russisch. Bij Dfisc zorgt ze dan ook voor een vlotte communicatie met onze Russische klanten.

Hoe denk jij over digitalisering?

Ons leven draait nu meer en meer rond digitalisering. Ik zie voordelen zoals dat het tijdbesparend werkt en dat de communicatie sneller verloopt.

In de boekhoudsector is er veel veranderd sinds de tijd dat ik begon te werken. Aanpassen is niet altijd gemakkelijk maar je wordt nu wel beloond met het feit dat je een mooi overzicht krijgt over het gedane werk. En ook beschik je over alle documenten op je pc, wat zeer handig is bij het thuiswerken.

In mijn privésfeer kan ik de videocalls en berichten naar mijn familie en vrienden niet meer wegdenken. Het kan het “echte” contact niet vervangen maar het is een goed alternatief.

Van welke activiteit krijg je energie, Marina?

In mijn vrije tijd doe ik verschillende dingen graag, bijvoorbeeld af en toe zelf kledij maken. Een speciaal item was toch wel mijn eigen trouwkleed. Ik vind het leuk om af te spreken met vrienden of te wandelen in de natuur. Reizen en verschillende landen ontdekken geeft me zeker ook de nodige energie.

Waar verbaas jij je weleens over?

Over de nieuwe technologie in de communicatie. De mogelijkheden met je smartphone zijn zo uitgebreid. Daardoor is het contact tussen mensen veel makkelijker en beter geworden.

Hoe ben je in de wereld van het boekhouden terechtgekomen?

Op school volgde ik een wiskundige richting. Ik was altijd heel goed in formules en cijfers. Mijn eerste opleiding aan de universiteit was pedagogie en ik werkte een tijdje in een lagere school in Rusland. In België behaalde ik in 2008 een diploma graduaat boekhouden. Ik werkte eerst in Aalst in twee boekhoudkantoren en verhuisde dan met mijn gezin naar Brugge. In 2013 ging ik van start bij Dfisc.

Wat kan je als tip meegeven voor een ondernemer omtrent zijn boekhouding?

Alle documenten goed bewaren, steevast verzamelen om zo meteen te kunnen inspelen op de termijnen van indiening.

Wat vind je nog belangrijk dat we over jou moeten weten?

Dat ik geboren ben in Rusland en mijn moedertaal Russisch is. Ik woon nu al bijna de helft van mijn leven in België.

In relatie of kindjes?

Ik ben gehuwd, woon in Sint-Andries en ben mama van een dochter, Alisia.