Boekhouding voor de bouwsector

Dfisc kent de bouwsector

Je bent zelfstandige in de bouwsector of wil een onderneming in de bouw starten? Dan heb je er alle belang bij een correcte administratie te voeren. Laat je ook goed informeren over de fiscale regels die op jouw bouwbedrijf van toepassing zijn.

Op Dfisc kan je bouwen. Wij kennen de bouwsector, kunnen je de mogelijkheden toelichten en je als een ervaren gids waarschuwen voor eventuele valkuilen. Op die manier bespaar je geld, tijd en ergernissen. En kan jij focussen op wat je graag bouwt.

Wil je graag een beroep doen op Dfisc voor je boekhouding, fiscaal advies of bedrijfsadvies voor een bouwbedrijf? Ontdek het Dfisc-team en maak een afspraak.

Het juiste btw-tarief in de bouw is cruciaal. We helpen je op weg en staan klaar om vragen te beantwoorden.

Dfisc adviseert over specifieke wetgeving

De bouwsector is sterk gereglementeerd en wordt grondig gecontroleerd door de fiscus. Hier geldt heel wat specifieke wetgeving. Om je als zelfstandige in de bouw optimaal te begeleiden stemmen we de structuur van je boekhouding daarop af. We adviseren je over de hele lijn, met oog voor de actuele wetgeving en andere aandachtspunten. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen met jou kijken hoe je je medewerkers correct vergoedt, hoe je je aansprakelijkheid beperkt … Op die manier kan jij je met een gerust hart toeleggen op je vakwerk.

Dfisc werkt bovendien samen met Saar Verhulst, onze inhouse-juriste die op de hoogte is van het bouwrecht. Zij kan je onder meer helpen met het opstellen van correcte contracten, je algemene voorwaarden …

Het juiste btw-tarief in de bouwsector

Het juiste btw-tarief hanteren in de bouwsector kan knap lastig zijn. Het percentage dat je moet rekenen hangt af van een aantal factoren, zoals of je klant een particulier of een onderneming is en, in het geval van privéwoningen, de leeftijd van de woning. In deze blogpost zetten we alles op een rijtje om je een duidelijk overzicht te geven.

Nieuws voor de bouwsector