Blog

 

Juridische en fiscale aspecten bij een bedrijfsoverdracht

De week van de bedrijfsoverdracht vindt elk jaar plaats in de week voor de herfstvakantie. Met de Week van de Bedrijfsoverdracht wil Agentschap Ondernemen & Innoveren drie doelen bereiken.
 

The Bridge – 13 november 2019 – Branding: hype of noodzaak?

Dfisc nodigt je uit op een avond van The Bridge - 13 november in de BlackBoxx Brugge - 3 BRANDING experten delen hun inzichten & best-practices, waarom en hoe jouw branding als ondernemer, een cruciale schakel is bij het uitbouwen van je bedrijf of organisatie.
 

Aftermovie #Opendfiscdag

Dank je wel voor jullie aanwezigheid, voor alle attenties, voor jullie babbels en vertrouwen! Geniet een minuutje mee van enkele sfeerbeelden in onze 'aftermovie'.  
 

CO2-uitstoot: ‘zuiver’ voor je boekhouding

Is het je al opgevallen? Vanaf juli 2019 reikt België nieuwe kentekenbewijzen uit voor voertuigen. Je hebt misschien gezien dat de letters wat groter zijn maar het is je vast en zeker niet opgevallen dat de inhoud werd herzien. En wat heeft je boekhouder nu te maken met CO2?
 

Nieuwe handige tool – maak een online afspraak

Wij stellen je met trots een nieuwe handigheid voor, namelijk de mogelijkheid om ook online een afspraak te maken met Steven Decorte of één van de medewerkers. Het is geen nieuwe uitvinding maar het is wel vrij nieuw in de sector.
 

‘Geld maken’ door nog te investeren voor het einde van 2019

We willen het hier even hebben over de investeringsaftrek. De overheid heeft een gunstige maatregel getroffen dit jaar omdat men de investeringen wou aanmoedigen. De investeringsaftrek is tijdelijk verhoogd van 8% naar 20% dus zeker tijd om nog even na te gaan of je geplande investering voldoet aan de regelgeving. De verhoogde investeringsaftrek  loopt af op 31/12/2019. Benieuwd als het kan tellen voor jouw onderneming?
 

Welke stappen neem je om jouw bedrijf te verplaatsen naar een nieuw adres?

Overweeg je om jouw bedrijf te verplaatsen naar een nieuw adres? Hou er dan rekening mee dat verschillende stappen ondernomen moeten worden.
 

#opendfiscdag op 1 september 2019

Wij bouwen aan de toekomst - zondag 1 september 2019 tussen 14u en 18u Bezoek onze vernieuwde werkplek, leer alle medewerkers kennen en pik een demo van Dfisc Daily mee....
 

Koffiedik kijken – de nieuwe vennootschapsvormen opgelijst.

Hierbij vind je een mooi overzicht van de vennootschappen met rechtspersoonlijkheid geldig in de nieuwe vennootschapswetgeving. Het is handig om te weten met hoeveel oprichters je moet zijn, welke aansprakelijkheid er geldt, of er een financieel plan nodig is enz... Finaal spreken we nog over 5 vennootschapsvormen.
 

Recht op lastenverlaging? Uitbreiding in de categorie ploegenarbeid!

Goed nieuws tijdens het zomerverlof en/of bouwverlof! De bestaande fiscale vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor klassieke ploegenarbeid werd uitgebreid naar ploegenarbeid voor werken in onroerende staat. Kan jij als klant uit de bouwsector genieten van deze lastenverlaging en duizenden euro's terugvorderen? We lichten het graag even toe en helpen je verder.