Blog

 

Heb je een onderhandse vennootschap? Laat je statuten wijzigen!

In mei 2019 is het Wetboek van vennootschappen gewijzigd. Een aantal bepalingen en juridische termen in verband met vennootschappen werden aangepast. Heb je een onderhandse vennootschap, dan moet je de statuten wijzigen conform de terminologie in het vernieuwde Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen. Wat houdt die wijziging van je statuten in? Hoeveel tijd heb je daarvoor? En wat kan Dfisc voor jou doen?
 

Hoe je cashflow opkrikken in crisistijden?

Ontdek de Virtual Summit op 26 januari 2021, een organisatie van The Bridge voor ondernemers en door ondernemers. Je kan je inschrijven voor 2 personal boards over diverse thema's rond financiering, persoonlijke groei, steunmaatregelen, starterstips, Brugge Inc, ... Wat zal je leren als je je inschrijft voor een meeting met Steven Decorte?
 

Verhoogde investeringsaftrek

De regering heeft dit jaar een gunstige fiscale maatregel getroffen om te vermijden dat investeringen uitgesteld zouden worden. De investeringsaftrek is tijdelijk verhoogd van 8% naar 25%. Tijd dus om even na te gaan of jouw geplande investering voldoet aan de regelgeving. De verhoogde investeringsaftrek is recent verlengd tot 31 december 2022. Benieuwd of dit kan tellen voor jouw onderneming?
 

Week van de bedrijfsoverdracht: fiscaal en juridisch advies

Elk jaar in november vindt de Week van de Bedrijfsoverdracht plaats. Het doel van deze week is ondernemers te informeren over bedrijfsoverdracht en hen in contact te brengen met gespecialiseerde dienstverleners. Denk je er zelf aan een bedrijf over te nemen of over te laten? Wil je daarbij fiscaal en juridisch advies? Laat je dan bijstaan door een expert. Steven Decorte van Dfisc is tijdens de Week van de Bedrijfsoverdracht beschikbaar voor een gratis adviesgesprek op afspraak.
 

Verhoog je kans op stipte betaling met een aannemingsovereenkomst

Wacht je als aannemer soms op je geld? Je kan zelf een aantal dingen doen om te zorgen dat je sneller betaald wordt. Een aannemingsovereenkomst bijvoorbeeld kan de zaken veel vlotter doen lopen. Dfisc is boekhouder van heel wat aannemers in de bouw. Onze inhouse-juriste geeft enkele tips waarmee je de kans vergroot dat je je betalingen tijdig ontvangt.
 

Wanneer ben je vrijgesteld van btw-plicht?

Het is een maandelijkse of driemaandelijkse taak in ons kantoor: btw-aangiftes indienen. Maar dat moeten we niet voor iedereen doen. Je kan als ondernemer namelijk ook vrijgesteld zijn van de btw-plicht. Wanneer is dat het geval?
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen of MVO is een term die sterk begint te leven. Het was ook het thema van een netwerkavond van The Bridge Brugge, met vier sprekers. Een van hen, Jocelijn Geurts van Axudo, bracht een antwoord op drie vragen die ondernemers zich stellen over MVO. Graag delen we die in deze blog.
 

Geld uit je vennootschap halen

Geld uit je vennootschap halen is mogelijk, maar er zijn verschillende manieren om dat te doen. Het kan ook niet zomaar. Heb je oplossingen of advies nodig? Ontdek hier enkele technieken.
 

Studie IPT op maat

Een IPT of Individuele pensioentoezegging vormt een aanvullende pensioenopbouw voor bedrijfsleiders van een vennootschap. Het is een levensverzekeringsproduct met vele voordelen, waar je best vooraf goed over nadenkt. Dfisc maakt hiervoor een studie IPT op. We zoeken naar de beste voorwaarden en opties voor een individuele pensioentoezegging op maat van jouw vennootschap.
 

Begeleiding bij het ondernemen

Bij sommige mensen zit ondernemen in het bloed. Ze voelen al snel dat ze hun eigen ding willen doen en hun eigen onderneming willen starten. Een belangrijke tip: laat je tijdig begeleiden door de juiste partijen en betaal er hen ook voor! Lees hier verder...