Blog

 

De nieuwe IOS-procedure

Als boekhouder van heel wat consultants en freelancers, willen wij in navolging van het webinar 'Betaald worden als freelancer' even samenvatten hoe je als consultant of freelancer vlot kan betaald worden. Ken je de nieuwe IOS-procedure al ? We baseren ons op de inbreng van Bert Lingier, kandidaat-gerechtsdeurwaarder bij Modero West-Vlaanderen.
 

Hoe kan een consultant zijn voorwaarden opstellen?

Als juriste bij Dfisc, boekhouder van heel wat consultants en freelancers, wil ik in navolging van het webinar 'Betaald worden als freelancer' even samenvatten hoe je als consultant je facturatie- en algemene voorwaarden kan regelen of opstellen.
 

Bijdrage van een boekhouder tot een project van een lokale artisanale chocolatier

Het idee speelde al een tijdje om eens een aantal cases uit te rollen. Het kan inspirerend werken als je leest wat een boekhouder voor je kan doen en je zult merken dat het veel meer is dan enkel boekhouden. Lees hier hoe onze expertise heeft kunnen bijdragen tot een project van chocolatier Fangio De Baets, bestuurder van Pralinette.
 

Ondernemer Otolith buigt de coronacrisis om in een opportuniteit

The Bridge ging voor deze editie volledig digitaal omwille van social distancing. Brugse ondernemer Otolith buigt de coronacrisis om in een opportuniteit. Laat je hier inspireren door deze spreker.
 

Tips bij de opmaak van een freelance-overeenkomst

Als boekhouder van heel wat freelancers, willen wij in navolging van het webinar 'Betaald worden als freelancer' even oplijsten hoe een goed freelance-contract in elkaar steekt. Hierna enkele tips bij de opmaak van een freelance-overeenkomst.
 

De winwinlening aanvragen via Dfisc

Wil je als particulier een ondernemer ondersteunen of ben je als ondernemer op zoek naar een financiering? Dan is het interessant om even stil te staan bij de winwinlening. Je kan de winwinlening via Dfisc aanvragen.
 

Opruimwoede? Hoe lang moet ik documenten bewaren?

Gebruikers van Dfisc Daily hebben hier een klein voordeel: alle documenten opgeladen in de onlinetool, blijven bewaard! Heb je toch diverse mappen thuis met facturen, aktes, allerhande documenten, gooi dan niet té snel alles weg. Op alles staat wel een bewaartermijn, maar hoe lang moet je je documenten bewaren?
 

Maak werk van een goede cashflowplanning – wat is cashflow ?

Een belangrijke tip voor iedere ondernemer: maak werk van een goede cashflowplanning. Je cashflow kan heel gemakkelijk blijken vanuit een model in excel. Heb je er nog geen? Leer hier bij hoe je eraan begint!
 

Wat is een patrimoniumtaks voor vzw’s?

Ieder jaar keert de deadline van eind maart terug voor het indienen en betalen van de patrimoniumtaks. Het is de jaarlijkse taks ten laste van vzw's maar wat is het precies? We leggen het even kort uit.
 

Minder gunstig fiscaal voordeel voor ‘valse’ plug-in-hybrides

Er is een vernieuwing in de vennootschapsbelasting vanaf 1 januari 2020 wat betreft de aftrekbaarheid van autokosten. Er wordt een nieuwe formule gehanteerd maar er is zeker ook wat te doen rond de 'valse' plug-in-hybrides. Heb jij een valse of een echte?