Blog

 

Juridische verslagen en jaarrekening

Jaarlijks zal je van Dfisc een bundel ontvangen met de vraag deze ondertekend terug te bezorgen. Het is de administratieve trein die volgt na een jaar werken als ondernemer. Wat zijn nu die juridische verslagen en jaarrekening? Wat houdt deze verplichting in?
 

Verhoogde investeringsaftrek

We willen het hier even hebben over de investeringsaftrek. De overheid heeft een gunstige fiscale maatregel getroffen dit jaar omdat de regering niet wilt dat de investeringen zouden uitgesteld worden. De investeringsaftrek is tijdelijk verhoogd van 8% naar 25% dus zeker tijd om nog even na te gaan of je geplande investering voldoet aan de regelgeving. De verhoogde investeringsaftrek  loopt af op 31/12/2020. Benieuwd als het kan tellen voor jouw onderneming?
 

Geld uit je vennootschap halen

Geld uit je vennootschap halen is mogelijk, maar je hebt verschillende manieren en het kan ook niet zomaar. Oplossingen of advies nodig? Ontdek hier enkele technieken.
 

Studie IPT

Dfisc maakt een studie IPT op en zoekt naar de beste voorwaarden en opties voor een individuele pensioentoezegging op maat van jouw vennootschap.
 

Begeleiding in het ondernemen

Bij sommige mensen zit het ondernemen in het bloed, ze voelen al snel dat ze hun eigen ding willen doen en hun eigen onderneming willen starten. Een belangrijke tip: laat je tijdig begeleiden in het ondernemen door de juiste partijen en betaal er hen ook voor! Lees hier verder...
 

Bedrijfscontinuïteit bedreigd? Wat doe je met de kennisgeving?

Het is een wettelijke verplichting voor ons als boekhouder om initiatief te nemen (een kennisgeving te versturen) wanneer er indicatoren zijn als een onderneming in haar bedrijfscontinuïteit wordt bedreigd. Deze kennisgeving moet aanzetten tot actie.
 

De nieuwe IOS-procedure

Als boekhouder van heel wat consultants en freelancers, willen wij in navolging van het webinar 'Betaald worden als freelancer' even samenvatten hoe je als consultant of freelancer vlot kan betaald worden. Ken je de nieuwe IOS-procedure al ? We baseren ons op de inbreng van Bert Lingier, kandidaat-gerechtsdeurwaarder bij Modero West-Vlaanderen.
 

Hoe kan een consultant zijn voorwaarden opstellen?

Als juriste bij Dfisc, boekhouder van heel wat consultants en freelancers, wil ik in navolging van het webinar 'Betaald worden als freelancer' even samenvatten hoe je als consultant je facturatie- en algemene voorwaarden kan regelen of opstellen.
 

Bijdrage van een boekhouder tot een project van een lokale artisanale chocolatier

Het idee speelde al een tijdje om eens een aantal cases uit te rollen. Het kan inspirerend werken als je leest wat een boekhouder voor je kan doen en je zult merken dat het veel meer is dan enkel boekhouden. Lees hier hoe onze expertise heeft kunnen bijdragen tot een project van chocolatier Fangio De Baets, bestuurder van Pralinette.
 

Ondernemer Otolith buigt de coronacrisis om in een opportuniteit

The Bridge ging voor deze editie volledig digitaal omwille van social distancing. Brugse ondernemer Otolith buigt de coronacrisis om in een opportuniteit. Laat je hier inspireren door deze spreker.