Afrekening personenbelasting optimaliseren in je eenmanszaak


 

Een hoge afrekening personenbelasting komt meestal als een koude douche, zeker als je er niet op voorzien bent. Als zelfstandige met een eenmanszaak ben je volop gefocust op het runnen van je onderneming. Soms schiet de gedachte aan de personenbelasting er dan bij in. Toch is het belangrijk om ook met die realiteit rekening te houden, lang voor de afrekening er komt. Waar kunnen wij jouw ontzorgen met ons specialistenwerk?

Aandacht aandacht!

Meer codes, minder pagina’s in de aangifte personenbelasting maar wel weer meer bijlagen. Weet jij zeker hoe het in mekaar steekt om de jaarlijkse verplichte aangifte in de personenbelasting in orde te brengen? Los van de voorstellen van de vereenvoudigde aangiftes, is het toch wel specialistenwerk als we spreken over een eenmanszaak of als het gaat over “specifieke inkomsten” uit een zelfstandige activiteit of van buitenlandse beroepsinkomsten.

Dus tijd voor een wake-up call zodat je zeker op tijd denkt aan je personenbelasting vanuit je eenmanszaak. Het is duidelijk dat je op het moment van een aangifte in een bepaald aanslagjaar niets meer kan bijsturen van een afgelopen inkomstenjaar. Je kan dan enkel toezien op de volledigheid van de aangifte. Maar je kan wel herhaling vermijden!

Welkom eenmanszaak!

Nee, we schrijven hier ondertussen geen nieuws meer, maar weet dat bij Dfisc jouw eenmanszaak welkom is. Fiscale optimalisatie om je belastingdruk te verminderen is belangrijk, en wij kunnen hierin een grote rol spelen als deskundig adviseur.

Collega Kjell is bij ons je aanspreekpunt op het vlak van eenmanszaken. Hij zegt het zelf: “Dat is het cliënteel waar ik mij het beste in thuis voel.” Hij maakt graag tijd voor je verhaal en bouwt het verder samen uit in elke fase van je activiteit.

Om het praktisch te maken hebben wij één aspect verder uitgewerkt en dat is het dossier personenbelasting. Er is een nieuw handig e-book voor handen met vijf praktische tips die op jouw eenmanszaak kunnen toegepast of onderzocht worden.

Advies op maat

Dfisc is meer dan een accountantskantoor: we zijn jouw betrouwbare gids in het complexe landschap van financiële planning en belastingadvies. Met een toegewijd team van experts streven we ernaar om jouw zakelijke doelen te begrijpen en je droom te realiseren.

Jouw persoonlijk expertenteam

Steven Decorte, oprichter en vennoot Dfisc

Kjell Vanrobaeys, dossierbeheerder eenmanszaken

Saar Verhulst, jurist Dfisc

We werken met een vast forfaitair maandbedrag. Dit omvat een ruim dienstenpakket.

Wil je bijkomende info of fiscaal advies om je volgende aanslag personenbelasting hanteerbaar te maken? Of wil je graag deskundige feedback over een breder aspect van je onderneming? Neem dan contact met ons op (T 050 39 25 23) – office@dfisc.be