Steven Decorte

Steven Decorte

Gecertificeerd fiscaal accountant

Maak een afspraak met Steven

Steven Decorte heeft een hart voor cijfers én voor het begeleiden van ondernemingen. Hij volgde een opleiding bedrijfsmanagement, optie accountancy-fiscaliteit, aan HoGent. Hij vervolledigde zijn bagage met de opleiding fiscalist bij Syntra West en een masterclass accountancy & controlling aan VIVES Brugge Business School.

Steven begon zijn loopbaan bij een middelgroot boekhoudkantoor, waar hij heel wat kmo’s begeleidde in hun groei. Hij werkte ook met buitenlandse bedrijven die in België actief zijn en bouwde expertise op rond de boekhouding, fiscaliteit en wetgeving voor vzw’s.

Om kmo’s nog beter te kunnen adviseren met strategisch en praktijkgericht inzicht volgde hij aan Vlerick Business School de managementopleiding KMO Challenge.

Steven geeft zijn expertise graag door als lesgever. Hij is actief als trainer bij SD Worx en is gastdocent fiscaliteit en balansanalyse voor diverse opleidingen.

Steven vertelt zijn ondernemersverhaal

Welke mijlpaal in je leven was professioneel gezien belangrijk voor jou?

Dat was het moment dat een eerste klant mij persoonlijk het vertrouwen gegeven heeft om op te treden als boekhouder in haar dossier.

Het was een dossier waarin ik veel kon waarmaken: cijfermatige begeleiding, inhoudelijke tips geven aan de ondernemer … Vele jaren later werkt deze klant nog altijd samen met Dfisc en staan wij ten dienste van haar. Dat is dus zeker een positieve bevestiging.

Van welke activiteit krijg je energie, Steven?

Het verhaal achter de mensen boeit me steeds. Voor mij is boekhouding geen kwestie van een puur cijfermatige of fiscale aanpak. Ik kijk graag wat er in de praktijk écht werkt. Vragen zoals ‘Hoe beleeft elke klant de dingen die gebeuren?’, ‘Wat is zijn/haar verhaal?’, ‘Hoe kunnen we samen de passie delen die er leeft?’ vind ik belangrijk.

Waar verbaas jij je weleens over?

Over de technologische vooruitgang. ICT en artificiële intelligentie zijn begrippen die te pas en te onpas gebruikt worden. Maar het is toch ongelooflijk om te zien hoe alles rondom ons digitaliseert en verandert. Ik ben er ook sterk van overtuigd dat dit nog maar het begin is en dat het nog een ongelooflijk boeiende ontdekkingsreis wordt.

Hoe ben je in de wereld van het boekhouden terechtgekomen?

Op de middelbare school heb ik de microbe van het boekhouden te pakken gekregen. Het was dan ook een logische keuze om hierin verder te studeren. Na een paar jaar werkervaring kriebelde het om mijn eigen verhaal te schrijven en zo is, in samenwerking met mijn echtgenote, Dfisc ontstaan.

Wat vind je nog belangrijk dat we over jou moeten weten?

Ik hou van reizen en samenwerken met verschillende culturen en mensen!

In relatie of kindjes?

Gehuwd met Ann Degryse en samen trotse ouders van Noor.