Jochen

Jochen Moyson

Gecertificeerd fiscaal accountant

Maak een afspraak met Jochen

Jochen studeerde in 2006 af aan het KHBO Brugge (nu Vives) in de richting accountancy-fiscaliteit. Hij ging direct aan de slag in de accountancy-afdeling van een van de Big 4 en was jarenlang de vertrouwenspersoon van tal van ondernemers. Zo bouwde hij kennis en ervaring op over ondernemingen in verscheidene groottes en sectoren. Hij verdiepte zich in meerdere disciplines, waaronder boekhouding, fiscaliteit, vennootschaprecht en haalbaarheidsstudies.

In 2011 behaalde Jochen de titel van accountant en belastingconsulent aan het beroepsinstituut IAB. Na bijna twaalf jaar trouwe dienst bij zijn eerste werkgever koos hij voluit voor de samenwerking met Steven Decorte. Bij Dfisc vervult hij opnieuw de rol van vertrouwenspersoon voor cliënten en optimaliseert hij de kantoorwerking.

In het voorjaar van 2021 waren wij blij te mogen aankondigen dat Jochen vennoot van Dfisc is geworden. Met zijn veelzijdige expertise is hij nu helemaal verankerd in het kantoor.

Hoe denk jij over digitalisering?

In 2008 kocht ik mijn eerst Iphone. De smartphone is ondertussen voor velen een onmisbaar instrument geworden in het leven. Als kantoor zijn we digitaal ‘haantje de voorste’ in zowel interne werking als naar klanten toe. Zo is de smartphone een onderdeel van onze digitale kanalen. Voor onze klanten is de digitalisering een mooie aanvulling op de klassieke dienstverlening maar dit mag het persoonlijk contact nooit vervangen. Digitalisering voelt voor mij aan als een natuurlijke ongeforceerde evolutie. Ik stel vast dat dit niet voor iedereen zo is maar we houden rekening met ieders wensen.

Welke mijlpaal in je leven was professioneel gezien belangrijk voor jou?

Het behalen van de titel accountant-belastingconsulent. Na een vijftal jaar praktijkervaring deed ik in 2011 mee aan het schriftelijke en mondelinge eindexamen van het beroepsinstituut IAB (nu ITAA).

Het slagen was een bevestiging van mijn jarenlange inzet op kantoor, bijscholing, leergierigheid en intensief studeren. Uiteraard is deze mijlpaal geen eindpunt op zich, maar een mooie erkenning 🙂

Waarvoor zou jij je inzetten als je bv. vrijwilligerswerk zou doen? Waar zou je dan voor kiezen? Dieren, kinderen, armen of ouderen?

Mijn oudste zoon voetbalt bij de plaatselijke club in Sint-Kruis. Ik heb veel sympathie voor de organisatie en omkadering van de activiteiten. Met relatief beperkte middelen kunnen ze toch de dromen van de jeugd waarmaken. Onder de jonge voetballertjes zitten de adviseurs van de volgende generatie(s)!

Hoe ben je in de wereld van het boekhouden terechtgekomen?

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door cijfers. Ik volgde economie-wiskunde in het secundair onderwijs en daarna accountancy-fiscaliteit aan de hogeschool. Tijdens mijn eerste werkervaring binnen een Big Four-kantoor legde ik het IAB-traject af tot gecertificeerd accountant en belastingadviseur.

Wat kan je als tip meegeven voor een ondernemer omtrent zijn boekhouding?

Het clichébeeld van de boekhouder durven we graag te counteren. Durf gerust eens met je vertrouwenspersoon binnen Dfisc out-of-the-box te denken en te dromen over de toekomst!

Wat vind je nog belangrijk dat we over jou moeten weten?

Maak gerust een afspraak via de website, dan kunnen we tijdens een gesprek verder kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Van welke activiteit krijg je energie, Jochen?

Een tevreden klant en team zijn goud waard.

Naast het werk is wintersport een grote passie van mij. Op een witte bergtop staan met een blauwe hemel is onovertrefbaar.

In relatie of kindjes?

Ik heb een relatie en ben papa van twee zonen