Saar

Saar Verhulst

Jurist

Sinds 2015 is Saar Verhulst de vaste inhouse-jurist van Dfisc. Op die manier kan het kantoor een directe meerwaarde bieden aan klanten die een concrete juridische vraag of probleem hebben.

Saar studeerde in 2006 af met onderscheiding als licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent. Daarna liep ze drie jaar stage bij een advocatenkantoor in Brugge. Daarna werkte ze gestaag aan de uitbouw van haar eigen advocatenkantoor.

Sinds 2023 draagt Saar niet langer de titel van advocaat en is ze 100% verbonden met Dfisc, waar ze ook deel uitmaakt van het JASS-managementteam.

Hoe denk jij over digitalisering?

Digitalisering zorgt voor een steeds snellere wereld. Urenlang zoeken tot je een document gevonden hebt, behoort tot de verleden tijd.

Digitalisering zorgt ervoor dat informatie omgezet wordt naar een elektrisch vorm, waardoor dus papier bespaard worden, wat leidt tot het minder kappen van bomen in de toekomst. Een mooi en ecologisch voordeel.

Digitalisering zorgt ervoor dat  je minder tijd verliest.  Heb je boodschappen nodig, download een app. Honger? Even home delivery uittesten. Saldo bekijken? Waarom zou je naar een bank of automaat gaan als het via je smartphone kan? Dit alles bespaart tijd waardoor er meer gefocust kan worden op werk. Opnieuw een meegenomen voordeel.

Alleen maar voordelen dus?

Nee, er zitten volgens mij ook nadelen aan de snel ontwikkelende digitalisatie. We moeten waakzaam blijven dat digitalisering niet alle persoonlijkheid uit de wereld haalt.

Van welke activiteit krijg je energie, Saar?

Vaak denkt men dat een advocaat of jurist de confrontatie opzoekt, maar ik probeer het anders aan te pakken. Door klanten een goed advies te geven, tijd te nemen voor overleg, hen correct te informeren of naar een compromis te zoeken krijg ik vaak de meeste waardering, en dat geeft me uiteraard energie!

Op privévlak word ik gelukkig van blije kinderen, een lekker glas wijn, een goed boek, een mooie wandeling of een snuifje cultuur.

Waarvoor zou jij je inzetten als je bv. vrijwilligerswerk zou doen? Waar zou jij dan voor kiezen? Dieren, kinderen, armen of ouderen?

Ik zou met plezier een handje toesteken bij een jeugdhulpverleningsinstantie voor kinderen en jongeren in verontrustende opvoedingssituaties, waarbij ik niet enkel met woord (advies), maar ook met daad zou willen helpen het werk wat lichter te maken.

Hoe ben je in de juridische wereld terechtgekomen?

Tijdens de laatste jaren van mijn middelbare studies heb ik de beslissing genomen om rechten te gaan studeren. Mijn passie voor het juridische werk is door de jaren heen eigenlijk blijvend gegroeid.

Elk dossier is anders. Je bent niet alleen jurist of advocaat, maar soms ook boeman, psycholoog of bemiddelaar.

Wat kan jij als tip meegeven voor een ondernemer omtrent zijn boekhouding?

Ik denk hierbij vooral aan ondernemers die een btw-aangifte moeten doen; dat betekent facturen verzamelen en rekening houden met een deadline. Maak elke week wat tijd om je administratie bij te werken en vermijd hierdoor de nodige stress als je accountant de nodige facturen opvraagt.

Wat vind je nog belangrijk dat we over jou moeten weten?

Ik hou van levenslang leren. Niet zozeer studeren, maar vooral het verrijken van mensen onder elkaar. Dat kan zowel professioneel zijn, maar zeker ook privé. Iets opsteken van een collega, een vriend(in), een weetje of een handigheidje, elkaar helpen. Dat vind ik fijn.

In relatie of kindjes?

Ik ben mama van Juliette en Louise.