Ann

Ann Degryse

Ann

Fiscaal accountant

Maak een afspraak met Ann

Ann is actief bij Dfisc sinds 2014. Ze behaalde het diploma accountancy-fiscaliteit aan het vroegere Katho (nu Vives) in Kortrijk en een getuigschrift fiscalist bij Syntra West. In de lente van 2021 kon zij de titel van fiscaal accountant bij het ITAA toevoegen aan haar diplomalijst.

Als echtgenote van Steven staat Ann in voor de interne coördinatie van het kantoor. Ze is ook verantwoordelijk voor een van de specifieke doelgroepen van Dfisc, namelijk de vzw’s.

Hoe denk jij over digitalisering?

Ik moet eerlijk zijn dat ik wat sceptisch was tegenover de digitalisatie van de boekhouding. Maar nu ben ik volledig overtuigd dat dit zowel voor de klant als voor ons een enorm goede en vooral nuttige evolutie is.

Van welke activiteit krijg je energie, Ann?

Ik krijg heel wat energie als ik van een klant een positieve reactie krijg. Dat geeft mij een boost om het verder goed te doen.

Mijn batterijen kan ik volledig opladen tijdens een vakantie in de natuur op de Waddeneilanden.

Waarvoor zou jij je inzetten als je bv. vrijwilligerswerk zou doen? Waar zou je dan voor kiezen? Dieren, kinderen, armen of ouderen?

Mijn hart gaat naar het opvangen, naar school brengen, verzorgen van kinderen met een beperking. En een uitstapje maken met ouderen lijkt mij ook wel leuk.

Hoe ben je in de wereld van het boekhouden terechtgekomen?

Toen ik op de middelbare school de richting boekhouden-informatica volgde, kwam al heel snel mijn interesse voor het boekhouden naar boven. De beslissing om accountancy te studeren volgde dan ook vlot.

Wat kan je als tip meegeven voor een ondernemer omtrent zijn boekhouding?

Zorg voor een goede flow van je documenten (facturen, bankafschriften, …). Laat je facturen bijvoorbeeld toekomen op een afzonderlijk e-mailadres zodat deze niet verloren geraken tussen je dagelijkse mails. Werk een flow uit die voor jou werkt.

Wat vind je nog belangrijk dat we over jou moeten weten?

Ik ben van nature uit heel punctueel. Daardoor streef ik altijd naar een 100% correcte boekhouding. Daarnaast vertoef ik graag in een nette en opgeruimde omgeving.

In relatie of kindjes?

Ik ben gehuwd met Steven, woon in Brugge en ben mama van een dochter, Noor.