Boekhouding voor de bouwsector

Bouwsector boekhouding Brugge

Dfisc kent de bouwsector

Je bent zelfstandige in de bouwsector of wenst een onderneming in de bouw te starten? Dan heb je er alle belang bij om een volledig correcte administratie te voeren en bovendien sterk geïnformeerd te zijn over de fiscaliteit die op je bouwbedrijf van toepassing is.

Doe daarom een beroep op Dfisc. Dfisc kent de bouwsector, kan je de mogelijkheden toelichten en je als ervaren gids waarschuwen voor eventuele valkuilen. Op die manier besparen we samen met jou geld, tijd en ergernissen. Zo kan jij je focussen op wat je graag bouwt.

Wil je graag een beroep doen op ons voor je boekhouding, fiscaal of bedrijfsadvies voor een bouwbedrijf? Ontdek het Dfisc-team en maak een afspraak.

Dfisc adviseert over specifieke wetgeving

De bouwsector is sterk gereglementeerd en wordt grondig gecontroleerd door de fiscus. Hier geldt heel wat specifieke wetgeving. Om je als zelfstandige in de bouw optimaal te begeleiden stemmen we de structuur van de boekhouding hierop af. We adviseren je over de hele lijn, met oog voor de actuele wetgeving en andere aandachtspunten. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen kijken hoe je medewerkers correct worden vergoed, hoe je aansprakelijkheid wordt beperkt … Op die manier kan jij je met een gerust hart toeleggen op je vakwerk.

Daarnaast werkt Dfisc samen met Saar Verhulst, inhouse-jurist die op de hoogte is van het bouwrecht. Ze kan je helpen met het opstellen van de juiste contracten, je attent maken op de voorwaarden, …

Dit zeggen onze klanten

 

‘Wij houden van de persoonlijke en ongedwongen aanpak bij Dfisc. Met elke vraag over onze onderneming kunnen we bij hen terecht en ze helpen mee zoeken naar een oplossing. Bovendien wordt alles stipt en correct afgewerkt en krijg je na de verwerking van de (kwartaal)gegevens een duidelijk overzicht waar je verder mee aan de slag kan.
Het onlineplatform Dfisc Daily is zeer handig. Je kan zelf je documenten opladen, raadplegen, aanpassen … Dat spaart een hoop extra werk uit en je vermijdt heen-en-weerrijden naar het kantoor. Bovendien kan je via Dfisc Daily mooi de resultaten van je bedrijf volgen. Een echte aanrader!’

Koen De Blauwe – www.hekoteam.be

Nieuws voor de bouwsector

De fundamenten van een schaalbare organisatie

Een nieuwe topic tijdens ons netwerkevent van The Bridge Brugge, leidt tot een nieuw blogartikel. Drie bijzonder gedreven ondernemers werden op de rooster gelegd; zij hebben verteld hoe je naar een schaalbare organisatie kan gaan. Twee kernwoorden konden we alvast onthouden: Focus en DNA.

Flitscontroles sociale inspectie in 2020

De sociale inspectiediensten voorzien jaarlijks aangekondigde flitscontroles om sociale fraude aan te pakken. We kregen net dit bericht door via SD Worx en wilden het graag delen met jou. Er zijn een aantal geviseerde sectoren in 2020. Ontdek ze hier!

Waarom elke boekhouder het marketingplan van zijn klant moet kennen?

Marketing is een marathon, geen sprint. Elke ondernemer wil zijn product naar buiten brengen. Op welke manier? Dat moet uitgemaakt worden, maar hiervoor is er wel een budget nodig. Ieder jaar iéts doen en uitwerken via een marketingplan, vinden wij een gezonde ingesteldheid.