Boekhouding voor freelancers

Freelancers boekhouding Brugge

Dfisc omarmt freelancers en consultants

Ga je aan de slag als freelancer? Dat staat er een mooie uitdaging voor je klaar. Misschien was het altijd al je droom om je als zelfstandige te vestigen. Voor anderen kan het een goede uitweg zijn als de krappe arbeidsmarkt niet de juiste kansen biedt. Als freelancer kan je zelf je opportuniteiten creëren én dus volop écht ondernemen. Hoe staat het met je ondernemersvaardigheden, zoals het voeren van een efficiënte boekhouding?

De expertise van Dfisc bestaat er o.a. in om je loontrekkend statuut om te schakelen naar een statuut als freelancer.

Wil je graag een beroep doen op ons voor je boekhouding, fiscaal of bedrijfsadvies als freelancer? Ontdek het Dfisc-team en maak een afspraak.

Dfisc creëert optimale structuur voor consultants

Het begrip consultant of freelancer is in de fiscale wetgeving nergens als zodanig omschreven. Toch is het een zinvolle en bruikbare structuur als ze correct wordt toegepast. Dfisc heeft een grondige kennis van het wettelijke kader dat van toepassing is op dit statuut en heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van deze materie. Binnen een fiscaal wettelijk kader creëren we voor de consultants een optimale structuur om het vermogen uit hun managementactiviteiten te beheren. Dfisc begeleidt je bovendien graag van bij de start en beschikt over uitgebreide expertise om van je loontrekkend statuut om te schakelen naar een freelance statuut.

Dit zeggen onze klanten

‘Sinds 2013 ben ik klant bij Dfisc en dat ben ik nog steeds met grote tevredenheid! Dfisc geeft mij en mijn vennootschap advies op elk mogelijk vlak en vooral in verstaanbare, klare en duidelijke taal. Zij voorzien ook telkens ruim voldoende de tijd om mijn dossier, probleem, idee … samen grondig te overlopen en te bespreken.’

Lieven Baert – Jalima Pharma

Nieuws voor freelancers

De nieuwe IOS-procedure

Als boekhouder van heel wat consultants en freelancers, willen wij in navolging van het webinar ‘Betaald worden als freelancer‘ even samenvatten hoe je als consultant of freelancer vlot kan betaald worden. Ken je de nieuwe IOS-procedure al ? We baseren ons op de inbreng van Bert Lingier, kandidaat-gerechtsdeurwaarder bij Modero West-Vlaanderen.

Hoe kan een consultant zijn voorwaarden opstellen?

Als juriste bij Dfisc, boekhouder van heel wat consultants en freelancers, wil ik in navolging van het webinar ‘Betaald worden als freelancer‘ even samenvatten hoe je als consultant je facturatie- en algemene voorwaarden kan regelen of opstellen.

Tips bij de opmaak van een freelance-overeenkomst

Als boekhouder van heel wat freelancers, willen wij in navolging van het webinar ‘Betaald worden als freelancer‘ even oplijsten hoe een goed freelance-contract in elkaar steekt. Hierna enkele tips bij de opmaak van een freelance-overeenkomst.