Teambuilding: verslag van onze Dfiscdag op 29 november


 

Bij Dfisc is het jaarlijks de bedoeling dat er een #Dfiscdag wordt ingepland. Het vormt een teambuildingsdag waarbij iets bijgeleerd wordt,waar de samenwerking centraal staat en de funfactor aanwezig is. In dit blogje lees je een volledig overzicht van de dag ingekleurd met enkele sfeerbeelden.

8.30u

Talentontwikkeling

Brainstormen: divergeren en convergeren

In de voormiddag zijn we een brainstormoefening gestart. Vóór de brainstormsessie werden drie onderwerpen bepaald zodat we er al eens konden over nadenken. “Ik vind het belangrijk te horen hoe het team tegenover bepaalde items staat”, aldus Steven. Voor hem is het interessant om te weten wat er leeft in de groep; wat er speelt in onze hoofdjes. Helaas was de oefening te uitgebreid en zullen we deze op een andere keer moeten hernemen, want de feedback en het actieplan moeten nog opgemaakt worden.

Bedrijfsleiders en bijpassende tool

 

 

 

 

 

 

 

 

(in de grote vergaderzaal @Dfisc)

Daarna hebben we ons verdiept in de boekhoudkundige leefwereld van de bedrijfsleiders; het was eerder een update van

de bezoldigingen van bedrijfsleiders. Marc Van den Acker van sdworx kwam een overzicht brengen over de samenstelling van bezoldigingen en hoe de bedrijfsvoorheffing berekend wordt.

Bedrijfsleiders: wie zijn ze?

Eén grote wijziging willen we eruit pikken: bij de voordelen van alle aard komt er nieuwe fiscale aftrekregeling voor de bedrijfswagens en dit vanaf 01.01.2020.

Onmiddellijk daarop startte Mieke Vandewalle de bedrijfsleiderstool op van sdworx. Ze bracht enkele praktische items naar boven en kon een antwoord geven op de vragen die wij op voorhand hadden doorgespeeld.

12u

Middaglunch @ontbijtlunchtheehuispasseviet

Om onze energie wat te boosten, gingen we iets eten in het centrum van Brugge nl. bij lunchhuis Passeviet. Lekkere tapas en een verzorgd gerecht, dank je wel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frisse neus ophalen tijdens de wandeling van de parking naar de bistro

 

 

 

 

 

Aperotime met tapas

14u

The Great Christmas Challenge

Een escaperoom was leuk geweest, maar vermits we de groep van 10 collega’s wilden samenhouden kozen we voor een kerstspel via 60 Tour. Aan de hand van enkele puzzels en opdrachten, waarbij alle zintuigen moesten gebruikt worden, konden we de boodschap van de kerstman raden. We gingen met een beker naar huis, die alleen maar duidde dat we in de opdracht geslaagd waren. Het was echt samenwerken en denken hoe we een opdracht konden oplossen op een zo goed mogelijke manier. Je kan al raden dat we veel hebben gelachen en dat we kunnen terugkijken op een geslaagde Dfiscdag!