Warm hart voor vzw’s


 

Dfisc is het vooruitstrevende accountancykantoor voor vrije beroepen, freelancers, bouwbedrijven en vzw’s. Andere accountancykantoren nemen wel eens een aarzelende houding aan als vzw’s bij hen aankloppen. Met zijn warm hart voor vzw’s zwaait Dfisc de deur enthousiast open en staat het team vzw’s al 10 jaar doelgericht bij op het vlak van accountancy en zoveel meer. In dit blogartikel geven we het woord aan onze vzw-experten Ann en Ann-Isabel.

Passie

Van bij het begin nam Ann de vzw-dossiers voor haar rekening. Door de jaren heen vergaarde ze ontzettend veel kennis en groeide haar passie voor vzw’s.

Vier maanden geleden koos ook Ann-Isabel ervoor om het Dfisc-team als vzw-expert te versterken. De administratieve organisatie, de afstemming van processen, de compliance-garantie, de rapportering, de brede adviesverlening, enzovoort. Vzw’s brengen afwisseling. “Ook de nauwere betrokkenheid bij de interne werking van de organisatie trekt me enorm aan”, vertelt Ann-Isabel.

Ann-Isabel Dfisc
Ann-Isabel – team Dfisc

Vzw’s brengen een bijzondere sfeer in de accountancywereld. Dankzij hun bijzondere doel dragen wij als accountancykantoor onrechtstreeks bij aan mooie missies. Dfisc wordt aangestoken door het enthousiasme van verenigingen die zich helemaal willen focussen op hun belangeloos doel.

Expertise

Bij Dfisc scheren we vzw’s niet over dezelfde kam als vennootschappen. We beseffen dat ze een specifieke aanpak vragen. Jarenlang bleven ze eerder onopgemerkt, maar sinds 2019 beschouwt ook de fiscus ze steeds meer als vennootschap. Denk bijvoorbeeld aan de verenigingswet en de UBO-registratie. Bij een strengere wetgeving horen ook strengere controles en sancties bij non-compliance. “Vzw’s hebben vaak meer tijd en oog voor het doel op zich dan voor boekhoudkundige en fiscale aspecten. Mensen zijn zich er niet van bewust wat er allemaal bij komt kijken. Daarom is Dfisc de ideale partner voor boekhoudkundig en fiscaal advies”, licht Ann toe.

Ann Degryse
Ann – team Dfisc

Ann-Isabel benadrukt dat ook vzw’s niet ontsnappen aan de digitalisering. “Om digitale processen te stroomlijnen en elektronische facturatie te verankeren, bieden we een echte meerwaarde voor elke vzw.”

Als kompas voor ondernemers helpt Dfisc vzw’s om door de bomen het bos te blijven zien.

Waarom vzw’s bij Dfisc goed zitten

“Door de jarenlange ervaring met de vele vzw’s die we al begeleidden, mogen we onszelf trots specialisten noemen,” zegt Ann-Isabel. “We volgen de wetgeving en passen de meest eenvoudige oplossingen toe.”

“Absoluut”, bevestigt Ann. “Begrijpt de klant de oplossing niet? Dan is het de verkeerde oplossing.”

Dfisc ontvangt vzw’s met open armen. We dragen namelijk graag bij aan het groter geheel door ze te ondersteunen met onze sterktes: accountancy, fiscaliteit  en juridische zaken.

Vanuit onze drijfveer om altijd kwaliteit te leveren, is het belangrijk dat ‘onze’ vzw’s de wens hebben om compliant te zijn en de waarde inschatten van persoonlijk advies op maat van hun vereniging.

“Bij vzw’s wisselt het bestuur vaker dan bij vennootschappen”, vertelt Ann. “Dan zijn wij de vaste constanten die het hoofd koel houden en het overzicht bewaren.” Ann-Isabel vult aan dat leden van een vzw niet altijd de kans hebben om zich te verdiepen in juridische kwesties en boekhoudkundige aspecten. “Wij scheppen duidelijkheid en beschermen de personen tegen zichzelf zodat ze geen aansprakelijkheid opbouwen, enzovoort.”

Op zoek naar advies voor je vzw?

Gedreven door hun passie voor vzw’s werken experten Ann en Ann-Isabel oplossingsgericht mee aan begrijpbare constructies. Ze staan enthousiast klaar om je vzw met raad en daad bij te staan. Ben je op zoek naar een accountancykantoor met een warm hart voor vzw’s? Neem contact op via office@dfisc.be.