Boekhouder helpt dromen waarmaken: workshops van een artisanale chocolatier


 

Dfisc speelde al een tijdje met het idee om eens een aantal cases uit te rollen. Het kan inspirerend werken als je leest wat een boekhouder voor je kan doen. Je zal merken dat het om veel meer gaat dan enkel boekhouden. Lees hier hoe onze expertise heeft bijgedragen aan een project van chocolatier Fangio De Baets, bestuurder van Pralinette. Een casus om in te bijten!

Workshops met focus op het artisanale

Pralinette is een chocolaterie in hartje Brugge. Chocolatier Fangio De Baets maakt er originele creaties met echte Belgische chocolade.

Voor een lokale artisanale chocoladewinkel in het toeristische centrum van Brugge bestaat de kunst erin zich te onderscheiden van de vele andere chocoladewinkels. Er ligt dan ook een sterke druk op de verkoopprijzen en marges.

Fangio is een van de weinige chocolatiers in de stad die zijn producten volledig zelf maakt. Aan die productie koppelde Pralinette een leuk item, namelijk het uitbouwen van workshops. Op die manier kon onze klant uitpakken met iets nieuws en kon zijn klant kennismaken met het ambachtelijke proces van de chocolatier en met de manier van werken in de winkel.

Welke bijdrage leverde Dfisc aan dit project?

Het was duidelijk dat het project niet zou slagen enkel op basis van prijzen en technische eigenschappen van het product. Met de workshops zetten Fangio en zijn team in op klantenbeleving. Daar komt een en ander bij kijken:

  • nagaan wat de impact zou zijn op financieel en fiscaal vlak;
  • de fiscale en boekhoudkundige flow opzetten/op punt zetten.

Hedendaagse uitdaging voor de lokale ondernemer

Toeristen zijn op zoek naar meerwaarde, naar een beleving. Je moeten en willen onderscheiden van de massa is een oefening, een proces. Voor een markt als chocolade zijn onlinereviews een must. Het is een uitdaging om ze te bekomen en ze zijn heel belangrijk als mensen op zoek gaan naar chocolade in Brugge.

Waarmee kon Dfisc als boekhouder de klant bijstaan?

Dfisc heeft ondersteuning geboden in de rentabiliteitsberekening van het project. Daarnaast hebben we boekhoudkundig de flow geduid bij de klant, gelet op de nieuwe activiteit als organisator van workshops, naast het verkopen van de meesterwerkjes in de chocoladewinkel.

Info

Alle info over Pralinette| online-shop | workshops lees je op pralinette.be.

Jouw project onder de aandacht brengen?

Heb je als bestaande onderneming nood aan fiscale en juridische bijstand? Contacteer Dfisc. Allround dienstverlening is ons ding. Meer daarover lees je hier.

Wil je ook dat wij jouw case toelichten op onze website en je naam vermelden met een link naar je website? Laat het ons weten!