Bijdrage van een boekhouder tot een project van een lokale artisanale chocolatier


 

Het idee speelde al een tijdje om eens een aantal cases uit te rollen. Het kan inspirerend werken als je leest wat een boekhouder voor je kan doen en je zult merken dat het veel meer is dan enkel boekhouden. Lees hier hoe onze expertise heeft kunnen bijdragen tot een project van chocolatier Fangio De Baets, bestuurder van Pralinette.

Workshops zorgen voor het onderscheid – focus op het artisanale

Situering – maak kennis met de chocolatier

“‘Pralinette’ is een chocolaterie in het hartje van Brugge, waar chocolatier Fangio originele creaties maakt met echte Belgische chocolade. De kunst is om je als lokale artisanale chocoladewinkel te onderscheiden ten opzichte van de vele chocoladewinkels in het toeristische centrum van Brugge.

Hierdoor ligt er een sterke druk op de verkoopprijzen en marges. Hij is één van de weinige chocolatiers die zelf volledig zijn producten maakt dus er werd een leuk item aan gekoppeld nl. het uitbouwen van workshops. Op die manier kon onze klant uitpakken met iets nieuws en kon zijn klant kennis maken met het ambachtelijk proces en de manier van werken in de winkel.

Welke bijdrage leverde Dfisc aan dit project ?

Het was duidelijk dat het niet zou lukken met enkel prijzen en technische eigenschappen van het product. Er werd ingezet op klantenbeleving, door middel van workshops aan te bieden. Daarbij komt één en ander kijken.

  • nagaan wat de impact zou zijn op financieel vlak
  • idem voor wat het betekent op fiscaal vlak
  • opzetten/op punt zetten van fiscale en boekhoudkundige flow

Hedendaagse uitdaging voor de lokale ondernemer

De toerist is op zoek naar meerwaarde, naar een beleving. Je moeten en willen onderscheiden van de massa is een oefening, een proces. Voor dergelijke markt zijn de online reviews een uitdaging om deze te bekomen en zeer belangrijk als de mensen op zoek gaan naar chocolade in Brugge.

Met wat kon Dfisc als boekhouder de klant bijstaan?

Dfisc heeft ondersteuning geboden in de rentabiliteitsberekening van het project. Plus boekhoudkundig werd de flow geduid bij de klant gelet op de nieuwe activiteit nl. organisator van workshops, naast het verkopen van de meesterwerkjes in de chocoladewinkel.

Info

Alle info over Pralinette| online-shop | workshops lees je op pralinette.be

Jouw project onder de aandacht brengen?

Heb je ook een bestaande onderneming en nood aan fiscale en  juridische bijstand? Contacteer Dfisc. Allround dienstverlening is ons ding, meer hierover lees je hier.

Wil je ook dat wij jouw case toelichten op onze website en je naam vermelden met een link naar je website, laat het ons dan weten.