Begeleiding bij het ondernemen


 

Bij sommige mensen zit ondernemen in het bloed. Ze voelen al snel dat ze hun eigen ding willen doen en hun eigen onderneming willen starten. Een belangrijke tip: laat je tijdig begeleiden door de juiste partijen en betaal er hen ook voor! Lees hier verder…

In een podcast tussen Christof Roggen (Die van de printers) en Steven Decorte (vennoot van Dfisc) vertelt Steven zijn ondernemingsverhaal. Aansluitend hierop willen wij vanuit Dfisc enkele punten aanhalen die belangrijk zijn voor elke ondernemer. Iedere bedrijfsleider heeft namelijk nood aan begeleiding bij het ondernemen; dat moeten we durven toegeven.

Tweerichtingsverkeer

Begeleiding bij het ondernemen is tweerichtingsverkeer: de bedrijfsleider van Dfisc laat zich bijstaan door experten in materies waar hij zelf geen kaas van heeft gegeten. Maar omgekeerd kan Steven of je dossierbeheerder bij Dfisc ook net die persoon zijn die jou bijstaat in jouw ondernemerschap.

Starten als ondernemer, en dan …?

Op school leer je je vak, je hebt alle theoretische kennis in je hoofd, na een stageperiode ben je klaar voor het bedrijfsleven. Je doet ervaring op bij een werkgever, een bekende speler op de markt in jouw branche. Op een bepaald moment wil je je eigen onderneming starten of je neemt een zaak over. En dan?

Je kent je vak, je hebt een goede technische basis, maar bij een eigen zaak komt nog veel meer kijken dan dat. Je moet ook een onderneming kunnen leiden, een duidelijk beleid voeren, een goede ondernemer zijn; het plaatje moet volledig kloppen. Daarbij is het belangrijk je tijdig te laten begeleiden door de juiste experten. Bijvoorbeeld op het vlak van HR, organisatie, IT … Als je gespecialiseerde partijen aanspreekt om jou te helpen, kan jij focussen op datgene waar je zelf goed in bent.

Coachende begeleiding van Dfisc

Het is soms meer nodig dan je zelf zou toegeven om je als ondernemer te laten omringen door een team experten. Je kan namelijk niet van alle domeinen op de hoogte zijn of alles even goed aanpakken.

Een voorbeeld

Bij Dfisc hebben we bijvoorbeeld een vertrouwensrelatie met een HR-consultant. Wanneer wij een vacature hebben en er sollicitanten komen, heeft Steven een eerste gesprek met de kandidaat. Daarna wordt er ook een gesprek ingepland met de externe HR-consultant, omdat die meer onderlegd is in het afnemen van sollicitatiegesprekken. Hij kan de nodige skills beter detecteren, zien of er een match is met het Dfisc-team …

Begeleiding bij het ondernemen

Voor jou als ondernemer kan het een gelijkaardig verhaal zijn. Je kan boekhoudkantoor Dfisc inschakelen als externe partner voor je boekhouding, maar ook voor advies op diverse vlakken. Dfisc neemt meer en meer een coachende rol op. We plaatsen ons dichter bij de ondernemers.

Niemand krijgt het warm van een btw-aangifte

‘Boekhouden is sexy.’ Niet door het invullen van een btw-aangifte, maar wel door de veschillende rollen die de boekhouder vandaag moet vervullen: poortwachter, ondernemer, psycholoog, financieel raadgever, familiemens …

Dfisc kan mee out of the box denken, blijven werken tot het verhaal klopt, dieper graven, een plan uitwerken tot het goed zit voor de markt. Het is belangrijk je goed te laten omringen bij al dat werk.

Onze expertise kan zeer uiteenlopend zijn: we zijn er voor de startende ondernemer, voor advies over autofiscaliteit, de winwinlening, financiële oplossingen, juridisch advies, tools voor een digitale boekhouding (Dfisc Daily), een gebruiksvriendelijk facturatiepakket, contacten met je bank over de goedkeuring van een krediet … Ontdek op onze website ook de specifieke sectoren waarin we ondernemers begeleiden.

Van advies tot actie

Als je je laat begeleiden en advies krijgt, dan moet je ook iets willen doen met dat advies. Je kan zelf met een idee in je hoofd zitten dat haaks staat op wat je verteld wordt, maar neem zeker de tijd om met het advies aan de slag te gaan.

Om af te sluiten:

Verandering kan positief zijn

Omarm de verandering! De wereld is dynamischer geworden, alles gaat sneller, het klantengedrag wijzigt … Het is een uitdaging om telkens met die nieuwe situaties mee te zijn. Vergemakkelijk deze uitdaging door tijdig de juiste begeleiding te zoeken en verandering te omarmen. Wanneer je dat doet, wordt alles veel gemakkelijker.

Ook Steven Decorte omarmt verandering en maakt die houding waar bij Dfisc. Luister naar zijn verhaal in de Belgische ondernemerspodcast.

Begeleiding nodig?

Nood aan coaching of begeleiding in het ondernemen door Dfisc? Maak een online afspraak of bel ons op 050 39 25 23. We helpen je graag!