Studie IPT op maat


 

Een IPT of Individuele pensioentoezegging vormt een aanvullende pensioenopbouw voor bedrijfsleiders van een vennootschap. Het is een levensverzekeringsproduct met vele voordelen, waar je best vooraf goed over nadenkt. Dfisc maakt hiervoor een studie IPT op. We zoeken naar de beste voorwaarden en opties voor een individuele pensioentoezegging op maat van jouw vennootschap.

Nieuwe service: studie IPT op maat

Dfisc begeleidt eenmanszaken, kmo’s en vzw’s op het gebied van boekhouding, btw, fiscaliteit en advies. Daarbij kiezen we voor totaaloplossingen die rekening houden met de realiteit van je bedrijf in alle fases van je zelfstandige activiteit.

Deze studie IPT past in onze ruime dienstverlening voor jou als ondernemer. Het advies behoort tot het domein van de vermogensopbouw, iets wat we bij Dfisc toch wel belangrijk vinden.

Wat is een IPT?

Een IPT of Individuele pensioentoezegging is een levensverzekeringsproduct dat een aanvullende pensioenopbouw vormt voor bedrijfsleiders van een vennootschap. Het is vergelijkbaar met een groepsverzekering voor werknemers.

Met een IPT bouw je via jaarlijkse betalingen door je vennootschap een persoonlijk extra pensioenkapitaal op, eventueel gecombineerd met een verzekering gewaarborgd inkomen en een overlijdensverzekering.

Waarom een studie IPT laten uitvoeren?

Een IPT biedt op fiscaal vlak heel wat voordelen. Een goede polis kiezen is echter niet gemakkelijk, want er zijn veel verschillende aanbiedingen op de markt, elk met andere voorwaarden en nuances.

Bovendien is de berekening van wat je maximaal via je vennootschap kan storten voor extra pensioenopbouw erg complex.

vermogensopbouw
studie IPT

Een IPT betekent een forse investering op langere termijn, dus weeg de verschillende aanbiedingen grondig af.

Schakel Dfisc in voor een gefundeerde keuze

Dfisc maakt een studie op en zoekt naar de beste voorwaarden en opties voor een IPT op maat van jouw vennootschap. Aan de hand daarvan kies je in alle vrijheid de IPT-polis die het beste past bij jouw wensen en prioriteiten.

Hoe gaan we te werk?

We vergelijken de IPT op fiscaal vlak met een aantal andere technieken om vennootschapswinst uit te keren als privévermogen. We gaan ook in op het verschil met een VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen). Vervolgens zoomen we in op de fiscale aspecten van de IPT: aftrekbaarheid als beroepskost, premieberekening op maat en eindbelasting bij uitkering.

Daarna volgt de analyse, berekening, vergelijkingen van diverse aanbiedingen … Hierover verneem je meer in onze offerte.

Let wel: Dfisc is geen verzekeringsmakelaar. We staan je bij met deskundig advies over het aanbod op de markt, maar we bemiddelen niet bij het afsluiten van een verzekeringsovereenkomst.

Vraag een offerte

Benieuwd naar het resultaat van de studie op maat voor jouw pensioenopbouw? Wij maken graag een vrijblijvende offerte op. Maak een online afspraak, bel 050 39 25 23 of mail naar office@dfisc.be