Investeren in de bouwsector (2): hoe kan Dfisc je begeleiden bij een kredietaanvraag?


 

Hoe doe je als ondernemer in de bouwsector een gefundeerde kredietaanvraag om een investeringsproject te financieren? Dfisc organiseerde een webinar rond dit thema. In drie blogposts vatten we de grote lijnen ervan samen. Deel 1 ging over hoe de bank een kredietdossier beoordeelt. In deel 2 legt Steven Decorte uit hoe boekhoudkantoor Dfisc je kan ondersteunen bij het opstellen van een sterk financieel plan en kredietdossier. Onderaan vind je de link naar het webinar zodat je alles in detail kan herbekijken.

Hoe kan Dfisc je helpen met een kredietaanvraag in de bouwsector?

Als accountant kan Dfisc een belangrijke rol spelen bij het samenstellen van je kredietdossier. Vanuit onze sterke expertise in de bouwsector kennen wij de uitdagingen en risico’s waar je als ondernemer in de bouw mee te maken hebt. Bovendien hebben we een goed zicht op de bankwereld en kunnen we je begeleiden om de juiste bankpartner aan te spreken voor je project. Als officiële partner van PMV/z kennen we ook de weg naar alternatieve financieringsvormen.

Proactieve opvolging van je kredietwaardigheid

Bij Dfisc volgen we proactief de cijfers en ratio’s van onze klanten op. Niet alleen wanneer je advies wil over een specifieke kredietaanvraag, maar al veel vroeger. Bij de jaarafsluit geven we telkens een score van je kredietwaardigheid mee op basis van vijf parameters: omzetgroei, nettowinstmarge, terugbetalingscapaciteit, rentabiliteit en liquiditeit. Zo behoud je een realistisch zicht op de gezondheid van je onderneming en op je kansen als het tot een concrete vraag naar financiering zou komen.

score kredietwaardigheid

Advies en ondersteuning bij je kredietaanvraag

Wil je effectief bij een bank een kredietaanvraag doen, dan zitten we eerst samen met jou om je project diepgaand te analyseren. We geven je eerlijke en kritische informatie en feedback over je plannen en de haalbaarheid ervan. Onze sterke kennis van de bouwsector is daarin een meerwaarde.

financiële analyse

We bepalen de geschikte kredietvorm en de waarborgen voor je project.

Daarna maken we het financieel plan op en omschrijven duidelijk wat aan de bank gevraagd wordt en wat niet.

Ook als je kredietaanvraag is afgewezen door je huisbankier, kan je bij Dfisc terecht om je kredietdossier grondig te herbekijken. Samen sturen we bij waar nodig, zodat je met een stevig onderbouwd dossier opnieuw naar de bank kan trekken – je huisbankier of een andere.

Keuze van de meest geschikte bank voor je project

Dfisc heeft ruime contacten met alle financiële spelers in België. We geloven in de meerwaarde van de relaties die je al hebt als klant bij een bepaalde bank. Tegelijk bekijken we ook welke bank het beste bij jouw plannen past. Voor sommige projecten kan je beter terecht bij een nichespeler dan bij je huisbankier. We geven je hierin degelijke informatie en advies op maat.

benchmark Dfisc

Door onze ruime expertise op dit vlak hebben we ook een goede benchmark om het voorstel dat je van je huisbankier ontvangt op zijn waarde te beoordelen. Indien nodig gaan we bij een andere bank te rade voor een tweede opinie.

Advies en begeleiding bij alternatieve financieringsvormen

Naast de bankwereld kijkt Dfisc ook naar mogelijkheden voor alternatieve financieringsvormen.

Dfisc is een van de weinige boekhouders die officiële partner is van PMV/z voor hun kredietproducten. Daardoor kunnen we rechtstreeks dossiers indienen bij PMV/z. Producten als de Winwinlening en de Startlening kunnen interessante mogelijkheden bieden voor extra financiering.

Lees meer

In deel 1 van deze reeks legt Dirk Van Speybroeck, business banker/developer bij ING, uit hoe de bank een kredietaanvraag beoordeelt. Hij geeft concrete tips en advies om je kredietdossier zo sterk mogelijk te maken.

In deel 3 lichten we enkele voorbeelden van succesvolle financieringsprojecten in de bouwsector toe.

Bekijk hier het volledige webinar voor de gedetailleerde info, praktische tips en voorbeelden.

Advies en begeleiding bij je kredietdossier in de bouw

Heb je vragen over een kredietaanvraag in de bouwsector of plannen om een investering in de bouwsector te financieren? Laat je dan deskundig adviseren. Voor begeleiding bij het opstellen van een kredietdossier, inclusief de opmaak van een financieel plan, kan je terecht bij Dfisc.

Ben je al klant, contacteer dan je dossierbeheerder.
Wil je voor het eerst een beroep doen op Dfisc voor advies? Van harte welkom! Bel ons op 050 39 25 23, mail naar office@dfisc.be of maak een online afspraak.