Ondernemen in Nederland? Dfisc werkt samen met MKBTR


 

Werk je soms voor Nederlandse klanten of wil je je activiteiten uitbreiden naar Nederland? Dan heb je al snel nood aan specifiek boekhoudkundig, fiscaal en wellicht ook juridisch advies. Bij Dfisc werken we hiervoor samen met het kantoor MKBTR. Voor dossiers die expertise op het gebied van Nederlandse fiscaliteit en wetgeving vereisen, zijn zij onze partner naar wie we onze klanten met volle vertrouwen doorverwijzen. Zelf blijven we je algemeen dossier opvolgen, maar voor de finesses van de specifiek Nederlandse materie ben je in goede handen bij MKBTR. Lees meer over hoe we dat samen aanpakken.

Ondernemen in Nederland

Als ondernemer blijf je niet altijd alleen in eigen land actief. Voor je het weet, sla je de vleugels uit over de grens. En dan ligt Nederland als een van de eerste buurlanden voor de hand. Om maar een paar voorbeelden uit de praktijk te geven: je gaat als aannemer een huis in Zeeland renoveren, je wilt je onderneming uitbreiden met een filiaal in Nederland, of je koopt een onroerend goed over de grens.

Allemaal heel fijn om internationaal te gaan, maar hoe pak je de boekhoudkundige kant aan, en hoe weet je of je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet? Btw-aangiftes, vermogensbelasting, omzetbelasting … Er komen een heleboel zaken bij kijken die in Nederland afgehandeld moeten worden, en lang niet alle regel- en wetgeving is identiek aan die in België.

Bij Dfisc zijn we daarin pragmatisch: liever dan te gaan puzzelen en improviseren, besteden we deze specifiek Nederlandse materie uit aan specialisten ter zake. En daarvoor hebben we in MKBTR een uitstekende, betrouwbare partner.

MKBTR en Dfisc: een goede match

Het begon een jaar of acht geleden, toen Steven Decorte van Dfisc en Dirk-Jan de Jeu van MKBTR elkaar leerden kennen tijdens een bijscholing die ze samen volgden. Het klikte meteen, en ze besloten verder te praten om te zien of er een samenwerking tussen beide kantoren in zat.

Algauw bleek dat MKBTR en Dfisc een heel gelijkaardige visie hebben op het begeleiden van ondernemers: aandacht voor de ondernemer als mens, focus op het brede totaalbeeld, een proactieve aanpak die gericht is op het ontzorgen van klanten… Lang moesten ze niet zoeken om verwantschap te voelen. De nodige afspraken werden in een structurele vorm gegoten en de samenwerking ging van start. Lees onze blog over de duurzame samenwerking.

Hoe werken we samen?

Wanneer je als klant van Dfisc je activiteiten wilt uitbreiden naar Nederland, verwijzen we je voor de specifieke boekhoudkundige, fiscale en juridische opvolging door naar MKBTR. Zelf blijven we je algemene dossier coördineren zodat we een totaalbeeld blijven houden op je onderneming. Maar MKBTR neemt de opvolging van je Nederlandse activiteiten ter harte. Deskundig, zorgvuldig en transparant.

Ook de facturatie is helder: MKBTR factureert de uren die ze voor jou presteren rechtstreeks aan jou, de opvolging van je totale dossier wordt via Dfisc gefactureerd. Er zit dus geen commissieloon tussen, maar je betaalt rechtstreeks aan degene die de dienstverlening voor je uitvoert.

Omgekeerd verwijst MKBTR zijn klanten die op de Belgische markt willen ondernemen door naar Dfisc. Zo zetten wij voor hen onze boekhoudkundige, fiscale en juridische expertise in volgens de Belgische wet- en regelgeving. Op een even transparante en directe manier.

Nood aan begeleiding voor je onderneming in Nederland?

Ben je klant van Dfisc en heb je ondernemersplannen in Nederland? Spreek ons gerust aan over wat je precies wilt doen. We brengen je in contact met MKBTR zodat zij de Nederlandse kant van je activiteiten deskundig kunnen begeleiden. Je dossierbeheerder bij Dfisc blijft je dossier in België opvolgen. Zo houden we samen het totale plaatje van je onderneming goed in beeld.

Je kan ook online een afspraak maken, mailen naar office@dfisc.be of bellen op 050 39 25 23. We helpen je graag op weg!

Ontdek ook de podcast met Steven van Dfisc en Dirk-Jan van MKBtr+